Dečja radionica Na plaži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2017, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečja radionica "Na plaži"

Od 13 do 14:30 časova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog održaće se dečja radionica "Na plaži", kao prateći program izložbe "Ignjat Bob (1895-1936)".

Najčešće se na moru zabavljamo na plaži, igrajući se, kupajući, odmarajući... Svako na svoj način. Prisetićemo se kako sve može da se zabavi na plaži, a deca će uz dela Ignjata Joba svoje letnje igre i doživljaje na plaži prikazati u okviru kreativnog dela dečje radionice.

Izložba u Novom Sadu predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbor od 34 slike Ignjata Joba, a realizovana je u saradnji sa autorom prof. dr Zvonkom Makovićem i Modernom galerijom u Zagrebu.

Izložbeni materijal dopunjen je predmetima i reprodukovanom dokumentacijom o umetniku iz porodične zaostavštine, te i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, u posebnom segmentu postavke. Postavku posvećenu jednom od najznačajnijih slikara hrvatske moderne umetnosti, a ujedno autoru koji je značajne korake u karijeri načinio na beogradskoj likovnoj sceni tokom treće i četvrte decenije XX veka, publika će moći da pogleda u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog do 24. decembra 2017. godine.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Program tokom trajanja izložbe obuhvata projekcije dokumentarnih filmova i stručna tumačenja, kao i dečje radionice inspirisane Jobovim platnima.

Izložba će svečano biti zatvorena 21. decembra autorskim tumačenjem postavke prof. dr Zvonka Makovića, uz dodelu zahvalnica saradnicima Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i pretpraznični koktel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.