Izvor: Blic, 03.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečaku Luki potrebna pomoć za lečenje

Četrnaestogodišnjem Luki Sinobadu, dečaku na koga je pre devet meseci automobilom, u pijanom stanju, naleteo hirurg Dejan Đurić i pobegao sa mesta nesreće, ponovo je potrebna pomoć. Dečak kome su u saobraćajnoj nezgodi teško oštećene motoričke funkcije, počeo je da se oporavlja, ali će za njegovu punu rehabilitaciju biti potrebne najmanje dve godine i oko 7.000 evra.

- Luka je danas mnogo bolje i oporavlja se, ali njegove povrede zaista su bile teške i lekarima je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još teško da daju prognoze. Očekuje se da će za njegovu rehabilitaciju biti potrebne oko dve godine. Ima problema sa govorom, pokretanjem leve noge i ruke, i svakodnevno odlazi na terapiju, ali je očigledno da su mu za oporavak neophodni daleko bolji uslovi. Vrućine prilično teško podnosi, pa lekari predlažu odlazak u prirodu, na Čigotu i u Banju Koviljaču - priča Sandra Sinobad, Lukina majka.

Upravo za rehabilitaciju malog Luke roditeljima je potrebna pomoć, jer još od udesa majka ne radi, posvećujući se sinu. Roditelji kažu da hirurg Đurić, koga je sudija, uz uslovnu presudu, obavezala pozivajući se na njegovu ljudskost da pomogne oporavak dečaka kojeg je teško povredio, ne samo da nije finansijski pomogao, već nijednom nije ni nazvao da upita za zdravlje deteta. Hirurg čija je blaga osuda izazvala buru negodovanja u javnosti, ponovio operiše u Institutu u Sremskoj Kamenici, ali, prema rečima uprave, samo kao asistent. Svi koji žele da pomognu Luki Sinobadu novac mogu uplatiti na račun 335-0020100065780-61 „Metals banke".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.