Dani američke kulture u Sremskim Karlovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani američke kulture u Sremskim Karlovcima

SREMSKI KARLOVCI - Dani američke kulture otvoreni su večeras u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima, a do 15. maja za učenike te škole biće organizovana različita predavanja i muzičke radionice.

Ambasador SAD Kameron Manter rekao je, otvarajući manifestaciju, da je Karlovačka gimnazija izvanredna škola sa kojom američka ambasada u Beogradu ima dobru saradnju.

"Ova manifestacija predstavlja sjajan spoj naših interesa za promocijom i njihovog nespornog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << talenta", rekao je Manter na otvaranju.

Republički ministar za obrazovanje Žarko Obradović rekao je da manifestacije tog tipa pružaju priliku da se pojača međunarodna saradnja na svim nivoima.

To je i prilika da se javnosti predstave načini kojima bi što veći broj učenika, studenata i profesora mogao postati deo međunarodne razmene, dodao je on.

"Smatram da je to za sistem obrazovanja u Srbiji jako važno ne samo zbog upoznavanja sa obrazovnim sistemima drugih zemalja, već i zbog razmene iskustava", kazao je Obradović.

Dodao je da je o tome već razgovarao sa američkim ambasadorom i da i da bi ta tema "u godinama koje dolaze" morala biti postavljena "na viši nivo".

Direktor Karlovačke gimnazije Rade Zejak kazao je da je to samo jedan od međunarodnih projekata u kojima učestvuje ta škola.

"Manifestaciju smo organizovali pre svega da bi se učenici upoznali sa dostignućima onih kultura čije jezike izučavamo u gimnaziji", izjavio je Zejak.

U Danima američke kulture koje organizuju američka ambasada i Karlovačka gimnazija, strani predavači održaće niz predavanja o američkoj istoriji, arhitekturi, umetnosti i demokratskom društvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dani američke kulture u Sremskim Karlovcima

Izvor: RTS, 13.Maj.2009

Dani američke kulture otvoreni su večeras u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima. Manifestaciju je otvorio ambasador SAD u Beogradu Kameron Manter. Do 15. maja za učenike te škole biće organizovana različita predavanja i muzičke radionice. ..U Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima, počeli...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.