Danas i sutra tretiranje komaraca u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas i sutra tretiranje komaraca u Kikindi

Prema informacijama iz kikindskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, tretmani suzbijanja komaraca na teritoriji grada i svih naseljenih mesta biće sprovedeni u četvrtak i petak, 13. i 14. juna.

Danas od 12 časova biće izvršen larvicidni tretman sa zemlje, na kanalima i barama, preparatima Larvastop i Vektobak, koji nisu toksični za pčele. I u svim naseljenim mestima danas će u terminu od 18 do 21 sat biti izvršeno tretiranje odraslih formi komaraca sa zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Preparat koji će biti korišten je Aqua K-Othrine 20EW (aktivna materija deltametrin), koji je toksičan za pčele.

U petak, 14. juna , od 6 časova, biće izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca u centru Kikinde, preparatom koji je toksičan za pčele i čije dejstvo traje tri dana

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, biće određeni novi termini o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena. – navodi se u saopštenju kikindskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.