Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021, 01:13

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Pripreme za održavanje centralnog dela obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji će se održati na Savskom trgu u 18 časova privode se kraju.

Na većini zgrada i objekata u prestonici istaknute su nacionalne zastave koje, u skladu sa simbolikom događaja, pozivaju na jedinstvo i očuvanje nacionalnog identiteta naroda u Srbiji.

Zastave se vijore i na većini državnih institucija, Novom dvoru koji je sedište predsednika Srbije, Vladi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Skupštini.

Takođe i u blizini spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu, gde je predviđeno održavanje centralne manifestacije na kojoj će se građanima obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Patrijarh Porfirije i srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik.

Inače oko 17 sati sa Kalemegdana će biti upriličena počasna artiljerijska paljba, a zatim će od spomenika Vojvodi Vuku ka Trgu Republike krenuti defile ustanika, dok će ka centralnom gradskom trgu, od spomenika Njegošu sa Akademskog platoa krenuti defile folklora.

Potom će svi učesnici krenuti ka Trgu Slavija, dok će defile pukovskih zastava poći ka Slaviji od spomenika Karađorđu, trubači i konjica biće na Slaviji, a sviraće Marš na Drinu.

Defile zatim nastavlja ka Vladi Srbije, gde će komandir konjičke jedinice predati simbolično raport slavnom junaku iz Prvog svetskog rata "vojvodi Živojinu Mišiću".

Građani će se iz svih ovih pravaca kretati ka Savskom trgu,a programom je predviđenoeno da posle naleta helikoptera biti izvedena i himna Srbije "Bože pravde", koju će izvesti hor RTS, a zatim i numera "Pukni zoro" u izvođenju Dejana Petrovića i Big benda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Centralna manifestacija u Beogradu: Srbi proslavili svoja dva ideala - jedinstvo i slobodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021

Srbija i Republika Srpska obeležile su zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Centralna manifestacija održana je na Savskom trgu u Beogradu, kod spomenika Stefanu Nemanji. Ne možemo voleti druge ako najpre ne volimo svoj rod i narod, poručio je patrijarh Porfirije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Počasna artiljerijska paljba na Kalemegdanu, DEFILE KROZ CENTAR GRADA, konjica i helikopteri: Šta će sve građani danas moći da vide na ulicama Beograda

Izvor: Blic, 15.Sep.2021

Centralna manifestacija biće održana na Savkom trgu u Beogradu, kod spomenika Stefanu Nemanji. Srž manifestacije u Beogradu je, kako je najavljeno, podsećanje na velike vojskovođe našeg naroda, piše RTS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.