Dabl-dabl Jokića u pobedi Denvera, Pokuševski odličan, Jović solidan (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2022, 10:59

Dabl-dabl Jokića u pobedi Denvera, Pokuševski odličan, Jović solidan (VIDEO)

Denver nagetsi savladali su Los Anđeles kliperse 114:104 , najbolji centar na svetu, reprezentativac Srbije Nikola Jokć ostvario je dabl-dabl. Denver je lako izašao na kraj sa Klipersima. Izabranici Majka Melouna igraju sve bolje iz kola u kolo, od kako je kompletan tim zdrav i na okupu Denver iz dana u dan podiže kvalitet igre.

Od prve četvrtine, Denver je vodio na meču. Nikola Jokić je odigrao fenomenalno prvo poluvreme. Nakon nešto manje od 16 minuta koje je proveo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parketu u tom poluvremenu imao je 17 poena uz četiri skoka i pet asistencija.

Nakon vođstva koje je obezbedio za svoj tim Nikola nije više gledao na koš već se trudio da razigrava ekipu.

Nagetsi su konstantno imali dvocifrenu prednost u drugom poluvremenu, koja je u jednom trenutku dostigla i 21 poen u poslednjoj četvrtini.

Nikola Jokić utakmicu je završio sa 19 poena uz 13 skokova. Gordon je bio poenterski najraspoloženiji sa 29 poena, Marej je dodao 21 a Vlatko Čančar 13 poena.

Za ekipu Klipersa Džon Vol postigao je 23 poena, Men je ubacio 16 poena.



Majami bolji od Vašingtona – Jović ponovo starter

Ekipa Majami hita, posle velike muke uspela je da savlada Vašington vizardse 110:107. Nikola Jović ponovo je startovao, ovog puta na poziciji krilnog centra.

Uprkos izostanku velikog broja važnih igrača, domaćin je ipak uspeo da trijumfuje.

Majami je loše otvorio meč. Gosti i glavnog grada imali su 10 poena prednosti posle prve četvrtine.

Na sreću domaćina Vašington u nastavku meča nije nastavio da igra kao na otvaranju. Spolstrini izabranici su se probudili i kako je vreme odmicalo nastavili kontinuitet bolje igre.



Majami je uspeo da dobije sve tri naredne četvrtine što mu je bilo dovoljno da ipak izbori pobedu na meču i pored velikog broja povređenih igrača.

Centar Majamija, Bem Adebajo bio je nezaustavljiv. Meč je završio sa 38 poena uz 12 skokova. Kejleb Martin dodao je 20 poena. Nikola Jović se na parketu zadržao 15 minuta, a u statistiku se upisao sa 7 poena.

U ekipi Vašingtona Bil i Kuzma ubacili su po 28 poena, Porzingis je dodao 18.

Oklahoma nakon produžetka nadigrala Čikago - Pokuševski odličan

Košarkaši Oklahome su na svom terenu posle nadoknade vremena uspeli da savladaju ekipu Čikaga sa 123:119. Jedan od najzaslužnijih za pobedu domaćina bio je Aleksej Pokuševski.

Obe ekipe su u toku meča imale veliki broj uspona i padova u igri, iako su timovi tokom četvrtina dolazili i do dvocifrenih prednosti nisu uspeli da ih zadrže, pa je na svakoj pauzi rezultat bio u egalu.

Čikago je odlično ušao u meč, poenima iz tranzicije pre svega brzo su stigli do 12 poena prednosti na polovini prve deonice. Međutim nakon tajmauta domaćih, Oklahoma je pred svojom raspoloženom publikom uspela da anulira tu prednost do kraja četvrtine.

Do kraja poluvremena, obe ekipe su preokretale vođstvo u svoju prednost nekoliko puta ali nijedna nije uspela rezultatski da se odvoji.



Period drugog poluvremena pripao je Oklahomi. Ekipa Majka Dejnolta vodila je većim delom poslednje dve četvrtine, njihova prednost je varirala između pet i deset poena konstantno.

Da se Čikago neće predati mladoj ekipi Tandera bilo je jasno na pola poslednje deonice, kada je Demar Derozen preuzeo "dirigentsku palicu" i vodio napade svoje ekipe.

U produžetku u koji je ušao meč, Oklahoma je bila odlučniji rival ali imala i više sportske sreće koja joj je donela pobedu.

Gildžo-Aleksander nastavlja da briljira, ubacio je 30 poena, Bezli je dodao 17, a Aleksej Pokuševski 15 uz šest skokova.

U Čikagu, Demar Derozen postigao je 30 poena, dok je Lavin dodao 27.

Rezultati mečeva u noći za nama:

Orlando - Filadelfija 107:99

Njujork - Portland 129:132

Boston - Sakramento 122:104

Hjuston - Atlanta 128:122

Indijana - Bruklin 128:117

Memfis - Nju Orleans 132:111

Majami - Vašington 110:107

Milvoki - Klivlend 117:102

Oklahoma - Čikago 123:119

San Antonio - Los Anđeles L 94:105

Finiks - Detroit 108:102

Golden Stejt - Juta 129:118

Los Anđeles K - Denver 114:104

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.