DSS: Odlukom USS nije ugrožena autonomija Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Odlukom USS nije ugrožena autonomija Vojvodine

NOVI SAD -

Odlukom Ustavnog suda Srbije nije ugrožena autonomija Vojvodine, niti su narušena prava građana koji žive na području Pokrajine, izjavio je danas portparol Demokratske stranke Srbije za Vojvodinu i poslanik te stranke u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov.

On je kazao da nema važnijeg prava za građane Srbije, bez obzira u kom njenom delu žive, od prava da žive u državi Srbiji, a odluka USS je upravo usmerena na zaštitu ovog prava, koje je bilo, kako tvrdi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "ozbiljno ugroženo antiustavnim i antidržavnim aktima koje je donela i promovisala pokrajinska i tadašnja republička vlast".

"USS ničim nije doveo u pitanje autonomiju Vojvodine, nego je poništio samo one odredbe kojima se od Vojvodine pravi država u državi", rekao je Jovanov Tanjugu, dodajući da je "pravljenje vojvođanske države bila i ostala suština politike pokrajinske vlasti, predvođene Bojanom Pajtićem", koja je, kako je naglasio, nakon odluke USS doživela potpuni krah.

Jovanov je rekao i da je interesantno da svi oni koji su se, kako je kazao, koliko juče, zalagali da se Ustav menja kako bi se Srbija odrekla Kosova i Metohije, danas traže da se Ustav menja kako bi se Srbija suštinski odrekla i Vojvodine.

On je naveo da će se DSS svim svojim snagama boriti za očuvanje Ustava Srbije, jer je, po njegovim rečima, Ustav najjača garancija očuvanja celovitosti Srbije kao države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zakonski, ustavno i benigno

Izvor: RTV Pink, 13.Jul.2012

DSS: Odlukom USS nije ugrožena autonomija Vojvodine . . . Odlukom Ustavnog suda Srbije nije ugrožena autonomija Vojvodine, niti su narušena prava građana koji žive na području Pokrajine, izjavio je danas portparol Demokratske stranke Srbije za Vojvodinu i poslanik te stranke u Skupštini Vojvodine...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.