DS: Vučićeve reforme umanjuju prihode građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2014, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vučićeve reforme umanjuju prihode građana

Demokratska stranka danas je upozorila da su se reformske mere premijera Aleksandra Vučića svele na umanjenje prihoda građana koji će, kako je ocenjeno, platiti cenu neodgovornog, nestručnog i bahatog trošenja državnog novca. SNS je saopštila da je "nakaradna i neodgovorna politika DS ružna prošlost, sada oličena samo u petnaestogodišnjem neradu i pljačkama u Vojvodini lidera te partije Bojana Pajtića".

Ta stranka je zatražila da se "prekine sa politikom u kojoj rastu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo javni dug, deficit i broj nezaposlenih", a da Srpska napredna stranka, čiji je Vučić lider, prestane da obmanjuje građane.

"Svih prethodnih pet puta kada je Aleksandar Vučić slavodobitno najavljivao da prvi put u istoriji Srbije imamo finansijski plan, građani su bili jedini koji su snosili troškove tih neuspelih planova", ističe se u saopštenju DS-a.

Komentarišući današnje izjave premijera na konferenciji za novinare, DS je ukazala da je on "propustio da pokomentariše podatke koje je zvanično objavilo Ministarstvo finansija, koji potvrđuju da su Tito, Milošević, Koštunica i Tadić zajedno zadužili Srbiju za 15 milijardi evra, a on sam za sedam milijardi".

"Na jos jednoj lošoj predstavi amaterskog pozorista premijer Aleksandar Vučić je, neprekidno hvaleći sebe i reforme koje se svode na smanjenje plata i penzija, umnogome izasao iz okvira civilizovane političke komunikacije i spustio se ispod nivoa kulturnog dijaloga", smatra DS.

U saopštenju te opozicione parlamentarne stranke je navedeno da je Vučić, "govoreći o enormnim troškovima za službena putovanja, pronašao mesta za kritiku predsednika Republike, i, govoreći o tome da onaj ko poziva na neplaćanje gradskog prevoza treba da bude u ludnici, poslao jasnu poruku svojim stranačkim kolegama iz Gradskog odbora SNS Beograd".

SNS: Nema više politike DS

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je "nakaradna i neodgovorna politika Demokratske stranke ružna prošlost, sada oličena samo u petnaestogodišnjem neradu i pljačkama u Vojvodini lidera te partije Bojana Pajtića".

Izvinjavamo vam se što predsednik vlade Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare nije pohvalio vaše populističke i neracionalne mere pred izbore 2008. godine, koje ste sprovodili isključivo zarad dodvoravanja, dobijanja glasova na izborima i očuvanja svojih fotelja i privilegija, navodi se u saopštenju.

Milioneri koji bi po Pajtiću trebalo da snose teret krize su funkcioneri Demokratske stranke i građani bi bili oduševljeni kada bi im vratili sve što su opljačkali, saopštila je SNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DS: Zbog Vučića narod sve siromašniji

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2014

Demokratska stranka upozorila je u četvrtak da su se reformske mere premijera Aleksandra Vučića svele na umanjenje prihoda građana koji će, kako je ocenjeno, platiti cenu neodgovornog, nestručnog i bahatog trošenja državnog novca. ..Žestoke kritike na račun premijera: Aleksandar Vučić.. ..Ta...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.