Čista energija za pametnu budućnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čista energija za pametnu budućnost"

"Čista energija za pametnu budućnost" naziv je 12. međunarodnog foruma koji na jednom mestu okuplja stručnjake iz oblasti energetike, a u organizaciji Instituta za evropske poslove iz Dizeldorfa i novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

Energija koju proizvode bio elektrane, vetroparkovi,hidroelektrane i solarne elektrane jeste takozvana čista zelena energija a ona se u sve većoj meri nalazi i u sklopu naše eletroprivrede.

Kada je reč o energetskoj slici Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ona 70 posto energenata nabavlja van svoje teritorije. Ipak, u nečem prednjačimo.

A da je neophodno ostvariti energetsku sigurnost ali i bezbednost samo je deo poruka sa ovog skupa

Iako često govori da je cena obnovljive energije visoka nju treba posmatrati ne kroz računicu već kao obavezu, obavezu prema planeti zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.