Četiri medalje mladih programera u Bugarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri medalje mladih programera u Bugarskoj

Mladi programeri iz Srbije postigli su odličan rezultat na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Bugarskoj gde su osvojili jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Marko Stanković, učenik gimnazije ''Svetozar Marković'' u Nišu osvojio je zlatnu medalju, Dimitrije Erdeljan, učenik gimnazije ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Novom Sadu srebrnu, a Dušan Živanović, učenik gimnazije ''Svetozar Marković'' u Nišu i Nikola Jovanović, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - bronzane medalje.

U Ruseu je na 23. olimpijadi od 28. juna do 3. jula učestvovalo 50 takmičara (42 u zvaničnoj konkurenciji) iz 11 zemalja, a po propozicijama, svaku zemlju predstavlja najviše četiri takmičara - učenika srednjih škola, navodi se u saopštenju lidera srpske ekipe Nikole Milosavljevića sa Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu.

Drugi lider ekipe bio je Aleksandar Ivanović sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Kako se napominje, ovo je treća uzastopna zlatna medalja za Marka na Balkanijadama, uz dva srebra sa Međunarodnih olimpijada, kao i da Dimitrije već ima srebro i bronzu na Balkanijadama, uz srebro i bronzu sa Međunarodnih olimpijada.

Takođe, Srbija u poslednje tri godine ima ukupno pet zlatnih medalja (uz 2 srebra i 5 bronze) sa Balkanskih olimpijada što dovoljno govori o kvalitetu naših učenika.

Pripreme za Balkanijadu su održane sredinom juna u Istraživačkoj stanici Petnica i finasirao ih je Microsoft Development Center Serbia (MDCS).

Troškove puta na Balkansku informatičku olimpijadu pokrilo je Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Predstoji Međunarodna informatička olimpijada koja će biti održana od 26. jula do 2. avgusta u Almatiju, u Kazahstanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.