Čelnici SPS u Sremu posao daju samo rodbini

Izvor: Blic, 10.Mar.2015, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnici SPS u Sremu posao daju samo rodbini

Mitrovački SPS nalazi se pred rascepom, a članstvo ukazuje na zloupotrebe, nepotizam i negativnu selekciju.

Nezadovoljstvo tinja već duže vreme, a kulminiralo je ponovnim postavljanjem Tomislava Ožegovića na mesto pomoćnika gradonačelnika za privredu i preduzetništvo.

Latković: Sve je po zakonu

- Nema reči o raskolu mitrovačkih socijalista, što potvrđuje i zaključak poslednje sednice našeg gradskog odbora. Istina, bilo je pojedinačnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nezadovoljstva, ali je na kraju prevladala jednoglasna podrška rukovodstvu i meni kao predsedniku. Što se Ožegovića tiče, već sam izjavio da je sve urađeno po zakonu, jer i u drugim strankama postoje penzioneri koji obavljaju plaćene funkcije - izjavio je dr Milan Latković naglasivši da iza svega stoji orkestriran napad na SPS.

Ožegović je nakon privremenog razrešenja i dobijanja otpremnine od 72.000 dinara vraćen, te sada dobija i penziju i platu u Gradskoj kući.

- Naši mladi članovi, među kojima ima i studenata generacije, čekaju na posao, dok visoke funkcije i dobro plaćene poslove obavljaju penzioneri sa srednjom školom ili kupljenim diplomama. Mada je odluka našeg Izvršnog odbora da zapošljavanje članova bude po strogim kriterijumima, vrh mitrovačkog SPS to ne poštuje, već se zapošljavaju rođaci, prijatelji i kumovi naših funkcionera - protestuje Ilija Jakovljević, bivši član Gradskog i Izvršnog odbora i član SPS od 1990. godine.

On tvrdi da je predsedniku Gradskog odbora dr Milanu Latkoviću članstvo više puta ukazivalo na propuste, ali da je on probleme „gurao pod tepih tvrdeći“ da je reč samo o nezadovoljnim pojedincima.

U međuvremenu je o negativnim pojavama unutar mitrovačkog SPS obavešten i sam vrh stranke preko otvorenih pisama koje su pojedini seoski mesni odbori slali predsedniku stranke Ivici Dačiću.

Mada je po saznanjima „Blica“ poslednja sednica GO na kojoj se razmatrala politička situacija unutar mitrovačkog SPS protekla veoma burno i na granici fizičkog obračuna, niko od aktera nije hteo da govori za medije.

- U strahu od gubitka posla ili funkcija članovi gradskog odbora radije sa novinarima pričaju po kuloarima, nego da javno istupe. Nemam čega da se bojim jer govorim istinu, pa ako treba neka me zbog ovoga iščlane iz SPS - kategoričan je Jakovljević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.