Čeku: Arhive OVK ne postoje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2021, 08:21

Čeku: Arhive OVK ne postoje

Bivši komandant tzv. OVK Agim Čeku tvrdi da arhive tzv. OVK ne postoje, jer je tzv. Kosovo, kako je rekao, uvek bilo otvoreno.

Kako prenosi portal Reporteri, Čeku je rekao da OVK nema takve arhive, da tzv. Kosovo ima "državnu arhivu", ali da nema šta da se otvara jer je Priština, prema njegovim rečima, "uvek otvorena".

"Nema ničeg što smo sakrili, tako da je to besmisleno", rekao je Čeku za Infokus.

On smatra da ceo svet zna ko je agresor, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ko žrtva i da tzv. OVK nije činila kriminalne radnje.

Čeku je ponovo izneo tvrdnju da je Srbija počinila sistematske i organizovane zločine, a da tzv. OVK nije počinila takve zločine i da stoga ne postoji arhiva.

Dodao je da Beograd može slobodno da dođe da pogleda "državne arhive", jer u njima, prema njegovim rečima, nema ništa.

Čeku smatra da će, ako Srbija otvori arhive, "veliki srpski zločini biti dokumentovani" i da će to pomoći vođama tzv. OVK koji su optuženi pred specijalizovanim većima.

Predsednik komisije za nestale u Prištini Andin Hoti izjavio je juče da je specijalnom predstavniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku ponuđen potpun pristup "državnoj arhivi Kosova", kako bi se otklonile sve sumnje u vezi sa "pronalaskom arhive OVK'', jer su, kako tvrdi Hoti, ''arhive na Kosovu otvorene."
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agim Čeku kaže da to "ne postoji"

Izvor: B92, 10.Sep.2021

Bivši komandant tzv. OVK Agim Čeku tvrdi da arhive tzv. OVK ne postoje, jer je tzv. Kosovo, kako je rekao, uvek bilo otvoreno...Kako prenosi portal Reporteri, Čeku je rekao da OVK nema takve arhive, da tzv. Kosovo ima "državnu arhivu", ali da nema šta da se otvara jer je Priština, prema njegovim...

Nastavak na B92...

OVK KRIJE ZLOČINE NAD SRBIMA: Sramno odbijaju inicijativu Beograda da otvore svoje zloglasne arhive

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2021

Teroristička organizacija svojim ponašanjem ubija srpske žrtve po drugi put..Nastavljaju se burna reagovanja na dogovor o otvaranju arhiva tzv. OVK, pa tako bivši komandant OVK Kadri Kastrati, tvrdi da arhivi ne postoje i da je glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.