Čanak i Tadić biraju novog gradonačelnika

Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak i Tadić biraju novog gradonačelnika

Razgovori o formiranju vladajuće većine u Skupštini grada nastavljeni su juče na najvišem nivou u Beogradu, dok između gradskih odbora strana za sada nema zvaničnih kontakata.

Kako „Blic" saznaje, pregovori između Nenada Čanka, lidera LSVi Borisa Tadića, prvog čoveka DS, započeti u sredu, nastavljeni su i juče u glavnom gradu, a njima je prisustvovao i Igor Pavličić, predsednik Gradskog odbora DS i kandidat ove stranke za gradonačelnika. Kako saznajemo, Čanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Tadić pregovaraju o formiranju republičke, pokrajinske, ali i lokalnih vlasti. Oni bi trebalo da se dogovore i ko će biti gradonačelnik Novog Sada, pošto predsednik LSV želi to mesto za sebe, a DS je kandidovala Pavličića. Tema razgovora biće i koje će stranke činiti većinu i da li će u njoj biti „Grupa građana Maja Gojković".

U međuvremenu skoro sve stranke i koalicije su predale liste odbornike i očekuje se da dosadašnji predsednik Skupštine grada Zoran Vučevi danas zvanično zakaže konstitutivnu sednicu Skupštine za četvrti jul.

Predstavnici DS se i dalje ne oglašavaju kada će početi pregovori, iako su najavljivali da će ih započeti posle predaje liste odbornika. Predsednik GO LSV Aleksandar Jovanović očekuje da će sve biti jasnije nakon razgovora u Beogradu.

- Mi u Novom Sadu nismo imali nikakve zvanične kontakte ili razgovore sa Koalicijom „Zajedno za evropski Novi Sad" i očekujemo njihov poziv. Naše očekivanje je da će DS, G17, LSV, SPO i Mađarska koalicija zajednički formirati većinu, ali sada se sve više plašimo da Novi Sad ne bude žrtva loših komporimsa koji se prave ne u Novom Sadu nego na drugom mestu - kaže Jovanović.

U GIK-u kažu da su sve stranke koje su osvojile mandate, osim DSS i Mađarske koalicije, dostavile imena odbornika i da je rok produžen za jedan dan.

Ko su odbornici

„Grupa građana - Maja Gojković": Maja Gojković, Dragoslava Živkov-Šaponja, Dejan Gojković, Nenad Simeunović, Nebojša Korać, Miodrag Kajtez i Radovan Jokić.

G17 Plus: Saša Igić, Vera Kopicl, Goran Segedinac, Zoran Mandić i Jadran Đorđević

Srpski pokret obnove: Nemanja Starović i Vladimir Jelić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine: Nenad Čanak, Aleksandar Jovanović, Zlata Peričin, Milica Vlaisavljević, Milorad Ponjavić, Miloš Pankov i Damir Kondić.

SRS i DS nisu saopštili imena odbornika, iako su predali liste, dok je koalicija DSS-NS, iako nije predala imena, odlučila da to budu Branislav Ristivojević, Ružića Igić, Slobodan Veselinović, Željko Travica iz DSS i Rade Basta iz Nove Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.