Bukva najtraženija, cena uglja ista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukva najtraženija, cena uglja ista

Iako kalendarski leto još traje, građani koji svoje domove greju na drva ili ugalj, u periodu pred početak jeseni uveliko razmišljaju o nabavci ogreva.

Kolike su cene na stovarištima ogreva uveliko određuju i modalitet nabavke energenata.

Kako kažu na stovarištima, ogreva ima svih vrsta. Uglja od lignita do mrkih ugljeva i tvrdog ogrevnog drveta, bukve, hrasta  i bagrema.

Cene su nešto više, u odnosu na prošlu godinu, a kako ističu na jednom stovarištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ogrevno drvo je 5.800 dinara po prostornom metru sa prevozom u Petrovaradinu.

"Platiti za ugalj treba od 8.300 dinara za lignit iz Kolubare, do 14.500 dinara za mrki ugalj iz Banovića iz Bosne i Hercegovine", kažu prodavci.

Na tržištu ogreva ističu da su cene uglja rudničke cene koje se ne menjaju za ugalj, dok se kod ogrevnog drveta mogu očekivati promene cena, jer se cena formira u odnosu na ponude i potražnje.

Građani se na vreme raspituju i ima dosta poziva, a najviše se traži ogrevno drvo, bukva, i traži se i sušeni lignit ugalj.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.