Borko Ilić primio gradonačelnika Mastrihta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Ilić primio gradonačelnika Mastrihta

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić primio je danas gradonačelnika holandskog grada Mastrihta, Ona Husa koji, povodom Internacionalnog festivala mode i dizajna "Serbia Fashion Week", boravi u Novom Sadu.

Prijemu su prisustvovali i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada Marijana Dukić Mijatović i zamenik šefa kabineta gradonačelnika Novog Sada Miodrag Milošević.

Borko Ilić je tom prilikom rekao da mu je veoma drago što je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mastrihta gost Novog Sada i što podržava saradnju između festivala koji afirmišu modu, dizajn i druge vidove primenjene umetnosti.

"Grad Novi Sad prepoznaje značaj Internacionalnog festivala mode i dizajna koji doprinosi razvoju kreativne industrije, unapređuje kulturne i turističke potencijale Novog Sada, a povezivanjem privrednih subjekata iz tekstilne industrije jača privredu i podstiče zapošljavanje", rekao je Ilić.

Hus je istakao da Novi Sad i Mastriht imaju mnogo toga zajedničkog i da u njima, kako je rekao, dominiraju mladi i kreativni ljudi, puni stvaralačke energije i ambicije.

"To je veoma značajno i siguran sam da Novi Sad i Mastriht mogu uspešno da sarađuju na različitim projektima", kazao je Hus.

Nakon prijema, Ilić i Hus i prisustvovali su ceremoniji u okviru koje je predsednica Festivala "Serbia Fashion Week" Svetlana Horvat, potpisala sporazum o saradnji sa predsednikom Festivala "Fashion Clash" iz Mastrihta Brankom Popovićem.

Internacionalni festival mode i dizajna "Serbia Fashion Week" održava se od 14. do 19. oktobra u Novom Sadu, uz učešće brojnih poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.