Bild: BND špijunirala saveznike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bild: BND špijunirala saveznike

Nemačka tajna služba "sistematski" je špijunirala savezničke zemlje u celom svetu, preneo je nemački nedeljnik Špigl."Nemačka služba bezbednosti (BND) sistematski je špijunirala 'prijateljske' zemlje u svetu, među kojima ministarstva unutrašnjih poslova SAD, Poljske, Austrije, Danske i Hrvatske", dodao je nedeljnik koji nije naveo svoje izvore.

Špigl kao i mnogi drugi nemački mediji otkrili su poslednjih meseci da je BND prisluškivala savezničke zemlje na račun SAD, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosno američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA).

Prema navodima lista, BND je prisluškivala američke delegacije pri Evropskoj uniji u Briselu, pri UN u Njujorku ali i američko Ministarstvo finansija kao i broje ambasade u Berlinu, među kojima ambasade SAD, Francuske, Velike Britanije, Švedske, Portugala, Grčke, Španije, Austrije, Švajcarske i Vatikana.

Navodno BND je selektivno prisluškivala određene telefonske brojeve koje je dobila od NSA, a nemačka agencija sama je birala koga će da špijunira, naveli su tamošnji mediji i dodali da je ta praksa trajala do kraja 2013. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.