Bezdan domaćin vatrogasne olimpijade za najmlađe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezdan domaćin vatrogasne olimpijade za najmlađe

U Bezdanu je održana vatrogasna olimpijada za najmlađe članove dobrovoljnih vatrogasnih društava. Iako neki od njih nisu još pošli u školu vredno se spremaju da jednog dana budu vatrogasci dobrovoljci.

Oni su budući vatrogasci dobrovoljci. Nisu još stasali za akcije gašenja požara, ali zato uče ono što treba da zna svaki vatrogasac kada se hvata u koštac sa vatrenom stihijom. Deo onoga što su naučili, mali vatrogasci, pokazali su na 3. Vatrogasnoj olimpijadi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Nauči smo kako da rukujemo bentačama, kako bacamo crevo, rastavljamo, sastavljamo. Učlanio sam je jer je i moj deda bio član DVD-а", kaže Dejan Napijalo, DVS Stanišić.

"Naučili smo kako da spašavamo druge, kako treba da se ponašamo kada neko pozove vatrogasce i kako da reagujemo tokom požara", kaže Magdalena Kopunović, DVD Svetozar Miletić

"Mama me je pitala da li hoću da se učlanim rekla sam da hoću, jer mi je tetka članica", kaže Katarina Marijanović, DVD Stanišić.

Vatrogasnu olimpijadu organizovao je Savez DVD-a Grada Sombora, a olimplijada je bila prilika za susret najmlađih članova DVS-a iz Stanišića, Bačkog brega, Bezdana i Svetozara Miletića.

"Trudimo se da obezbedimo podmladak. To je sada teško jer nema sredstava, ali dobra volja i pokaže se da je uvek moguće i sa decom se radi kontinuirano cele godine", kaže Dragana Đašić, predsedavajuća Saveza dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Sombora.

Vatrogasna društva i danas okupljaju veliki broj dobrovoljaca. Rad za mladima danas je značajna deo aktivnosti vatrogasaca dobrovoljaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.