Besplatno učenje rumunskog za nezaposlene Banaćane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno učenje rumunskog za nezaposlene Banaćane

U Regionalnoj privrednoj komori Severnobanatskog okruga počeo je program besplatnog učenja rumunskog jezika. Polaznici su podeljeni u dve grupe i planirano je da se tokom tri meseca održi 48 časova, koje će pohađati nezaposleni za područja severnog Banata. 

Prijava je trajala prethodnih nedelja, ali prednost za dolazak na obuku imale su ugrožene kategorije. Obuka bi trebalo da se održava najviše dva puta nedeljno i do sada ima više od 50 polaznika, veoma zainteresovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za rad u Rumuniji ili u rumunskim kompanijama u Srbiji, uz konstataciju da će im znanje još jednog jezika biti veoma dragoceno.

Program besplatnog učenja rumunskog jezika sprovodi se u saradnji Regionalne privredne komore u Kikindi, Gradske uprave Kikinda, Privredne komore Županije Timiš u Rumuniji, a saradnik je kikindska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nedavno je u Regionalnoj privrednoj komori Severnobanatskog okruga održan i sajam zapošljavanja na kojem su potražnju izneli isključivo rumunski poslodavci, a zainteresovanost Kikinđana bila je ogromna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.