Bečej ima zavidnu turističku ponudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečej ima zavidnu turističku ponudu

Strani turistički novinari, koji su u gostima novosadske Turističke prizme, iskoristili su priliku da obiđu još nekoliko destinacija u Vojvodini. Tokom dva dana posetili su opštine Novi Bečej i Bečej.

Nakon posete Muzeju Žeravica u Novom Miloševu i obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti u Novom Bečeju novinari iz Rusije, Turske, Makedonije uverili su se da i u Bečeju ima zanimljivih destinacija za turiste iz njihovih zemalja. Kurtulus Dagli koji dolazi iz turske TV >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mediasa, koja dobar deo programa posvećuje turizmu, nije krio oduševljenje onime što je video tokom prethodna dva dana.

"Na prvom mestu su prirodne lepote, piće i hrana. Isto tako snažan utisak na mene ostavili su turistički resursi sa prijateljski nastrojenim ljudima koji su izuzetno uslužni i gostoljubivi. Verujem da još uvek ima mostova koji vezuju turski i srpski narod", kaže Kurtulus Dagli.

Na Olega Ivanova, dopisnika ruskog dnevnog lista Komersant, koji je sa svojim milionskim tiražom po uticaju odmah iza Rasijskaje gazete, najjači utisak ostavio je dvorac Fantast. Uveren je da imamo šta da pokažemo njegovim sunarodnicima koji vole da putuju i troše na putovanjima.

"Imate ono što nije tipično za rusko područje a to je barok. U smislu pravoslavnog baroka koji smo videli na crkvama u Novom Bečeju i Bečeju. Uz malo glanca to bi moglo da privuče ljude jer se tu već oseti Evropa koja govori srpskim jezikom, koja nam je bliža i koja je topla prema nama", uveren je Oleg Ivanov.

Kolege novinari, uvereni su da više treba da promovišemo našu dobru kuhinju, reke na kojima nedostaju turistički brodovi. Isto tako sugerišu da bismo morali još više razvijati lovni i ribolovni turizam koji posebno vole oni sa dubljim džepom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.