Bebi puder Džonson i Džonson nema azbest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bebi puder "Džonson i Džonson" nema azbest

Kompanija "Džonson i Džonson" saopštila je danas da su najnovija testiranja bebi pudera, koji je nedavno povučen iz prodaje, pokazala da on ne sadrži tragove azbesta. 

Početkom meseca kompanija je povukla 33.000 flaše talka za bebe nakon što je testiranje Inspekcije za hranu i lekove pokazalo da on sadrži tragove opasne supstance, prenosi AP.

Ipak, kompanija tvrdi da su izvesnu količinu pudera testirale druge dve kompanije i da nisu zabeležila prisustvo azbesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u tom proizvodu.

Inspekcija je saopštila da ostaje pri ranijim rezultatima testiranja.

Inače, talk se vadi iz ležišta minerala koje može biti zagađeno azbestom, međutim kompanija "Džonson i Džonson" navodi da se prah rutinski testira kako bi se osiguralo da nema azbesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Johnson&Johnson: Bebi puder nema azbest

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2019

​Kompanija Johnson & Johnson saopštila je danas da su najnovija testiranja bebi pudera, koji je nedavno povučen iz prodaje, pokazala da on ne sadrži tragove azbesta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.