Bazen u dvorištu zamena za more

Izvor: Blic, 22.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bazen u dvorištu zamena za more

Novosađani koji nemaju novca da nekoliko dana odu na more ili planinu, godišnje odmore provode na Štrandu i bazenima na Sajmištu koji beleže rekordne posete.

Pomama za letnjim asortimanom

Bazeni na naduvavanje, ležaljke i garniture za dvorište mogu se kupiti u svim opremljenijim supermarketima.

- Čim je stigao letnji asortiman Novosađani su pokazali veliko interesovanje. Nudimo sve od igračaka i bazenčića za bebe do velikih bazena sa prečišćivačima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kaže Olivera Ćirković iz „Univerexporta".

Ipak, kako i ovaj vid rashlađivanja četvoročlanu porodicu može da košta više od 1.000 dinara dnevno, često se mogu videti mali bazeni po dvorištima i terasama. Popularni su produženi vikendi na jezerima u Beloj Crkvi ili na nekom od brojnih izletišta Fruške gore.

Štrand ove godine beleži rekordne posete pošto u toku dana na ovu gradsku plažu dođe i 20.000 posetilaca, a otvoreni bazeni na Sajmištu vrve od ljudi čak i u vreme noćnog kupanja za koje ulaznica košta 200 dinara po osobi. Ipak, ulaznice za Štrand i užina četvoročlanu porodicu koštaju najmanje 500 dinara dnevno, a dan na bazenu teško da može da prođe bez 1.000 dinara. Kada se izvede ovakva računica, za nekoliko dana bez Štranda ili Sajmišta, uštedi se dovoljno za veliki bazen za dvorište. Letovanje pored bazena na naduvavanje, uz hladne napitke i domaću hranu može da košta od 500 do više od 20.000 dinara za celu sezonu. Osim kupovine bazena i nešto većeg računa za vodu, nema dodatnih troškova.

- Kupili smo mali bazen, prvenstveno zbog dece koja su suviše mala za prljavi Dunav. Ove zime smo se preselili u kuću sa prostranim dvorištem na Veterniku i odlučili odmah da kupimo bazen sa prečišćivačem za nešto više od 10.000 dinara. Klinci tu sad provode po ceo dan. Na bazene ih ne vodim jer za to opet treba mnogo novca, a ulaznica nije jedini izdatak - priča Kristina Mišić i dodaje da se ova investicija isplati jer kvalitetan bazen može da traje godinama, a za putovanje na more nemaju novca.

Porodice koje nemaju novca za odlazak na more, ipak mogu provesti nekoliko dana na jezerima u Beloj Crkvi ili pak na jednom od mnogobrojnih izletišta na Fruškoj gori gde iznajmljivanje bungalova ili vikendice košta manje od 10.000.

- Godinama već nismo bili na moru jer sa jednom platom nas četvoro jedva preživljavamo. Ove godine ćemo, kao i nekoliko prethodnih, otići na pet dana u Belu Crkvu gde su deca već stekla dosta prijatelja. Imamo opremljenu kamp prikolicu, još iz onih srećnih vremena kada se išlo na more, a jezera u Beloj Crkvi su zaista predivna - kaže Miljan Lancer koji, kao i njegova četvoročlana porodica, jedva čeka odlazak na odmor. Do tada poslepodneva provode na Oficircu koji je, prema njima, lepši, a ipak jeftiniji od Štranda.

Gde i kako ćete provesti godišnji odmor?



Mirjana Dmitrašinović


Svaki dan idem na Bećarac na kupanje jer je tamo prijatnije i malo intimnije nego na Štrandu. Ići ću u avgustu u Boku Kotorsku jer nemam vremena ni snage da ganjam vize.

Milorad Dimić

Već sam iskoristio dve nedelje godišnjeg i nigde nisam putovao. Uglavnom sam se izležavao na Štrandu, Sajmištu, bazenu u Temerinu i na Paliću.

Marko Tešanović

Ovog leta nigde neću ići jer mi je u Novom Sadu sasvim ok. Ne idem ni na Štrand, ni na bazen jer nemam tu naviku, a godišnji provešću u stanu pod klimom.

Sonja Štajnfeld

Bila sam na Tari i bilo mi je odlično, a tamo sam bila i nekoliko prethodnih godina. Više volim planine jer nema gužve i prijatnije je za odmor.

Branislava Radovanović

U četvrtak idem u Zakintos u Grčkoj na 11 dana sa prijateljicom. Ovo mi je prvo letovanje posle pet godina i ne mogu da dočekam polazak.

Nikola Grubor

Već sam bio dve nedelje u Herceg Novom, a mogao sam samo zbog toga jer tamo imam puno rođaka. Sve je jako skupo, a pogotovo smeštaj.

Veselin Mehandžić

Pošto nigde ne radim, imam vremena na pretek, ali nemam novca pa nigde ne mogu da putujem. Uglavno odem malo do Dunava i rashladim se.

Vera Stojšić

Idem sa porodicom i prijateljima na planinarenje u Slovačku. To nam je praksa već nekoliko godina. Nažalost, ove godine nećemo moći da odemo i na more.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.