Bavljenje kozarstvom sve isplatljivije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bavljenje kozarstvom sve isplatljivije

Pedesetih godina dvadesetog veka kozarstvo u Srbiji bilo je veoma razvijeno.

Iako je ponovo u ekspanziji, Srem ne može da se pohvali velikim brojem koza i farmi tog tipa.

U opštini Stara Pazova kozarstvo nije mnogo rasprostranjeno. Istražujući ovu tematiku, dolazimo do podataka, da ima nekoliko farmi, u Golubincima, Surduku, i Vojki, gde smo jednu i posetili.

Ono što je interesantno, sve je češća pojava da se porodice sa malom decom, ali i penzioneri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odluče da uzgajaju po par koza za sebe, najviše zbog mleka koje je jako zdravo, a vremenom neki i prošire svoju proizvodnju.



Ukoliko želite da se bavite uzgojem koza potrebno je da razmislite da li im možete omogućiti neke osnovne potrebe, a koje su to, za RTV je govorio profesor Ivan Pihler, sa Departmana za stočarstvo Poljoprivrednog fakulteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.