Batak: Neki su već bili na plaži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2017, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batak: Neki su već bili na plaži

Posle pobede svog tima nad Javorom, šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da njegovi igrači nisu na najbolji način ušli u meč, naglasivši da su neki od njih u mislima već bili na "egzotičnim plažama".

Vojvodina je sinoć pobedila Javor rezultatom 1:0 (0:0), u poslednjem kolu plej ofa Super lige Srbije.

"Pred utakmicu, igračima sam pokušao da objasnim šta znači poslednje kolo i da ne smemo da se opustimo. Međutim, neki su u glavama i mislima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već bili na egzotičnim plažama, tako da je ulazak u utakmicu bio jako slab i to se videlo. Međutim, u drugom poluvremenu smo malo promenili formaciju i ekipa se digla. Imali smo sreće kod jedanaesterca, ali sreća prati hrabre. Veći deo igre u drugom poluvremenu proveli smo na polovini Javora i to smo na kraju krunisali jednim prelepim pogotkom. Zahvaljujem se dobroj ekipi Javora na fer i korektnoj igri, a gledaoci su imali priliku da vide šanse na obe strane", istakao je Batak.

Vojvodina je sezonu završila na trećem mestu Super lige Srbije i u narednoj sezoni učestvovaće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prvi meč prvog kola predviđen je već za 29. jun.

Voša pobedom završila sezonu

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Javora rezultatom 1:0 (0:0), u poslednjem kolu plej ofa Super lige Srbije.

Pred oko 1.000 gledalaca na "Karađorđu", strelac jedinog gola na meču bio je Spremo u 88. minutu.

Pred početak utakmice, minutom ćutanja održana je počast nedavno preminulom Todoru Veselinoviću, najboljem igraču i najboljem strelcu u istoriji Vojvodine.

Prva dobra šansa na meču viđena je u osmom minutu, kada je Malbašić lepo proigrao Lakićevića na desnoj strani, a ovaj prošao pored dvojice igrača Javora i odigrao pas do Stamenića, koji je uputio povratnu loptu pred gol Ivanjičana, a tamo Meleg šutirao sa svega sedam-osam metara, ali je neko od gostujućih igrača uspeo da ga izblokira. Samo dva minuta kasnije, Meleg je dobro šutirao iz slobodnog udarca sa oko 22-23 metra, ali je Đogatović dobrom reakcijom izbio loptu u korner.

Nakon toga, iako je Vojvodina imala terensku inicijativu, ušlo se u period igre bez većih šansi za gol, da bi u 35. minutu pripretili i gosti iz Ivanjice. Posle kornera koji je izveo Eliomar, Tomanović je sa pet metara iskosa uputio udarac glavom, ali je Rockov sjajno intervenisao, da bi u nastavku akcije Sević šutirao sa oko 18 metara, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored gola.

Gosti su mogli do pogotka i u 42. minutu, kada je ponovo Sević odlično šutirao sa dvadesetak metara, Rockov odlično odbranio, a lopta je potom ponovo došla do Sevića, koji je uputio novi udarac, ovoga puta sa 12-13 metara, ali je čuvar mreže Vojvodine još jednom odličnom reakcijom sprečio siguran gol.

U nadoknadi izgubljenog vremena u prvom delu meča, ponovo je Vojvodina imala lepu priliku za vođstvo, kada je Lakićević proigrao Malbašića, a on šutirao sa desetak metara iskosa sa desne strane, ali je golman Đogatović uspeo da odbrani taj udarac.

Voša je prva pripretila i u drugom poluvremenu, kada je u 48. minutu Malbašić šutirao sa oko 20 metara, ali je čuvar mreže Javor i taj pokušaj zaustavio.U 59. minutu, posle slobodnog udarca koji je izveo Meleg, Planić je zakačio loptu na tri metra od gola Javora, ali je ona otišla nekoliko centimetara pored stative.

Sjajan solo prodor u 62. minutu izveo je Jovančić, prošao je pored trojice igrača Javora i šutirao sa 11-12 metara, ali je lopta otišla preko prečke gola gostiju. S druge strane, u 75. minutu, dosuđen je jedanaesterac za tim iz Ivanjice.

Antić je uklizao ispred jednog igrača Javora, koji je nastavio da trči za tom loptom, baš kao i golman Vojvodine Rockov, koji ga je slučajno zakačio nogom, pa je sudija Dejan Santrač dosudio penal. Šutirao je Mitošević i gađao donji desni ugao, ali je Rockov odličnom odbranom sačuvao svoju mrežu.

Do kraja susreta, Vojvodina je pokušavala da stigne do gola, Javor se orijentisao uglavnom na kontranapade, ali pravih prilika nije bilo. Ipak, u 88. minutu, sjajan udarac sa oko 24 metra iskosa uputio je Spremo i pogodio dalji ugao Đogatovićevog gola, te tako doneo pobedu svom timu, u jubilarnom (istorijskom) 50. meču ove sezone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.