Balerina Milica Lučić talentovana mlada Novosađanka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2022, 20:40

Balerina Milica Lučić talentovana mlada Novosađanka

Da se višegodišnji trud i rad isplati, najbolje pokazuju rezultati i nagrade. Talentovana balerina Milica Lučić proputovala je skoro ceo svet i sarađivala sa mnogim umetnicima. Iako je vlasnica mnogobrojnih medalja i pehara, za nju je najveća nagrada kada zaigra na sceni.

Njena prva ljubav je balet. Sa tri godine je počela da igra ili kako kaže, prohodala je plešući. Milica Lučić talentovana mlada Novosađanka, pored osnovne škole pohađa i baletsku, a koliko joj balet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << znači, ističe:

"Znači puno toga, stekla sam drugarstvo, pouzdanje, proputovala sam ceo svet, počela sam sa 7/8 godina. Bilo je trenutaka kada sam pokušala da se odvojim, da probam nešto drugo, ali onda sam rekla, ne znam to je neki osećaj od kog ne mogu da se odvojim, volim da plešem i to me ispunjava".

Pored mnogobrojnih nagrada i medalja, Milica izdvaja one koje su ostavile značajan trag u njenoj karijeri.

"Tri puta sam evropski prvak, takođe državni i pokrajinski. Meni najdraža je što sam osvojila na takmičenju takođe prva mesta nagrada budućeg talenta Srbije i na evropskom prvenstvu kad sam bila prva sa 9 godina", kaže Milica.

"Zašto smo mi danas ispred SNP-a? Iz razloga što sam ovde odigrala svoju prvu predstavu sa sedam godina “ko je najmoćniji na svetu“? I to je bilo jako lepo iskustvo jer sam od mnogo devojčica koje su bile sa mnom izabrana od strane od ruskog koreografa", kaže Milica.

Podršku roditelja je uvek imala, koji su od početka baletske karijere bili uz nju.

"Od vođenja na treninge kad je bila mala kad se setim pa od podrške oblačenja, šminkanja, podržavanja da ne odustaje, od finansiranja, odricanja od mnogo stvari. Ja sam majka još dve ćerki: tu jednostavno čovek mora biti jak i mora podržavati u svakom momentu", kaže majka Sandra Lučić.

Nakon osnovne škole, Milica planira da upiše srednju baletsku školu. Drugu ljubav gaji prema dizajnu i estetici i shodno tome pohađaće i srednju školu za dizajn enterijera i eksterijera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.