Bajkeri zapalili grad na Tamišu

Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajkeri zapalili grad na Tamišu

Miris užarenih guma i pucanje auspuha obeležili su i ovaj, deveti po redu moto-skup koji se ovog vikenda održava u Pančevu na Tamiškom keju u organizaciji Moto-kluba „Kojot". Osim bajkera na „harli dejvidsonu" i prepoznatljivom rok izgledu, na kojima dominira koža, duga kosa i farmerke, iz godine u godinu, sve je više mladića kratko ošišanih na uglavnom velikim „jamahama" jarkih boja ili „kavasaki" motorima. Kažu, zajednička im je ljubav prema motorima, pivu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ženama. Ovog puta ni nežniji pol nije izostao.

Bajkeri iz Mađarske, Nemačke, Danske, Austrije, Hrvatske, BiH, Slovenije i Republike Srpske u Pančevo su stigli još u četvrtak po podne, gde je jedan deo Keja pretvoren u kamp. Bajk-skup je u petak uveče zvanično otvorio legenda pančevačkog rokenrola Branislav Đeković - Đeka, autor više od 500 radijskih emisija posvećenih rokonrolu.

- Braćo i sestre, bajkeri i bajkerke, prijatelji, dobro došli u vaš i naš Pančester, koji će naredna dva dana biti grad bajkera, ljudi koje ja puno volim - obratio se on okupljenim bajkerima, ali i Pančevcima koji su došli da uživaju u dobrom rokenrolu.

Na velikoj bini, koja je imala profesionalno ozvučenje i svetlo, nastupili su „Woodpeckers" iz Beograda koji su svirali rok i bluz, domaćini „Trouble Heart" koji su svirali strane obrade i legendarni novo-stari bend iz Splita „Osmi putnik" koji je predstavio pesme s novog alibuma. Ljubitelje motora je „Osmi putnik" podsetio na nekada velike hitove poput „Glasno, glasnije". U pauzi, između nastupa bendova, na velikoj bini na kojoj se vijorila velika zastava MC „Kojot", posetioce su zabavljale nauljene igračice.

Jano Hudak iz Bratislave u Slovačkoj svake godine dolazi u Pančevo, a i jedini je član „Kojota" u Slovačkoj.

- I ove godine sam na moto-skup došao motorom i trebalo mi je devet sati od Bratislave do Pančeva. Ovde je prelepo, stekao sam prijatelje, tako da me svake godine ugosti Žeks, vaš Pančevac. Vozim „suzuki intruder", od 1.6 kubika i 15.000 evra, a ovde se mogu videti i mnogo skuplji bajkovi. Inače sam kapetan broda, pa mi se dopada što je u blizini Tamiš - rekao je Hudak.

Naš čovek koji živi i radi u Mađarskoj Vlada Jokić kaže da na moto skup dolazi svake godine.

- Možda zato što sam odavde, ali kada god dođem u Pančevo meni je prelepo. Oduševljava me gostoprimstvo Pančevaca - priča Jokić.

Veliki broj posetilaca bile su i devojke. Bajkeri poluozbiljno, a pola u šali kažu da devojke više privlače motori, pa tek onda motoristi. Gošća iz Mađarske Totnja Žuža kaže da to što je žena motoriste ne znači da i pre udaje nije volela bajk-skupove i motore.

- Spaja nas ljubav prema ovakvom načinu života. Volim žive svirke i da vozim motor - rekla je Žuža.

U kampu na Tamišu juče su domaćini za goste kuvali riblju čorbu i, naravno, omiljeni pasulj.

Centralni bajkerski dan je bio je juče, kada su u 15 sati na Keju počele bajkerske igre, gde su posetiocima motoristi pokazivali šta sve znaju sa svojim ljubimcima. Kao i svake godine, najveću pažnju Pančevaca privukli su tradicionalni defile učesnika moto-skupa po pančevačkim ulicama i egzibicije motora četvorotočkaša ATV i „Cross show" na brdašcu na Tamiškom keju. Druge večeri zasvirali su još pančevački bend „Blues delivers”, koji već tradicionalno svira bajkerima, posle njih je nastupio „Static" iz Kostolca, sa tvrđim zvukom i kao zvezda večeri „Dusti’n’Bones" iz Budimpešte, koji sviraju obrade pesama legendarnih „Guns’n’Roses".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.