Bajern silan, novi kiks Borusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2014, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern silan, novi kiks Borusije

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nisu uspeli da upišu drugi trijumf u nizu u Bundesligi, pošto su ispustili dva gola prednosti u Paderbornu – 2:2 (0:2).

Njihov rurski rival Šalke bio je uspešan protiv Volfsburga 3:2, dok je šampion i lider Bajern bio ubedljiv protiv Hofenhajma u Minhenu – 4:0.

U preostalim mečevima 12. kola, Leverkuzen je slavio na gostovanju Hanoveru 3:1, Frankfurt je istim rezultatom napravio malo iznenađenje na gostovanju Borusiji u Mehengaldbahu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 3:1, dok su Majnc i Frajburg remizirali – 2:2.

Polsednji meč dana na programu je u Kelnu od 18.30 sati, gde gostuje ekipa berlinske Herte, dok su za nedelju predviđeni parovi Hamburger SV – Verder Bremen i Štutgart i Augzburg.

Osim nova dva prolivena boda, mnogo veći problem za ekipu Jirgena Klopa je nova, kako stvari stoje, teška povreda najboljeg igrača BVB Marka Rojsa – kome je posle užasnog starta Marvina Bakalorža stradao levi skočni zglob.

Takođe, veliki problem za tim sa Signal Iduna Parka je i nemogućnost zadržavanja prednosti, što im se sve češće dešava od starta sezone. I ovoga puta su imali dva pogotka prednosti, posle dobre igre u prvom poluvremenu.

Najpre je bio precizan Patrik Obamejang u 12. minutu, posle lepe akcije po levom krilu i savršenog centaršuta Erika Durma na peterac, da bi Gabonac u prvom minutu nadoknade sjajno asistirao Marku Rojsu za 2:0.

Ipak, domaći su zaigrali dosta agresivnije i brže od starta nastavka, da bi Lukas Rup posle sat vremena igre krunisao brzu kontru svog tima i vratio Paderborn u meč. Zatim su obe ekipe imale po nekoliko prilika, da bi Mahir Saglik u 81. minutu bio najviši u skoku posle udarca iz ugla za konačnih 2:2.

Neven Subotić odigrao je ceo meč za goste, dok je Miloš Jojić u igru ušao umesto povređenog Rojsa.

Dvostruki uzastopni šampion Bajern, prema očekivanjima, nije imao težak zadatak na Alijanc Areni protiv Hofenhajma. Ekipa Pepa Gvardiole odigrala je još jedan dominantan meč i u laganom ritmu upisala tri boda, deveti put od starta sezone.

Goste je načeo Mario Gece fenomenalnim udarcem sa 25 metara u 23. minutu, a zatim Robert Levandovski, pet minuta pre odlaska na odmor, duplira prednost Bavarca. Arjen Roben sačekao je loptu na levoj strani kaznenog, prevario čuvara i poslao savršen centaršut na drugu stativu – odakle je Poljak lagano smešta u mrežu.

Na naredni pogodak čekali smo do samog finiša, da bi Roben lepim lobom rešio sva pitanja oko pobednika u 82. minutu. Poslednji gol bio je delo rezerviste Sebastijana Rodea, posle asistencije Bastijana Švajnštajgera, koji se vratio na teren prvi put posle finala Svetskog prvenstva.

Derbi popodneva odigran je u Gelzenkirhenu, gde je domaća ekipa uspela da slavi protiv Volfsurga, najviše zahvaljujući spektakularnoj igri u prvih 25 minuta meča, i uspela da se popne do sredine tabele.

Seriju golova otvorio je Erik Maksim Čupo-Moting u desetom minutu, kada se zavukao iza leđa odbrane i pogodio dalji ugao sa ivice kaznenog, da bi isti igrač bio precizan 12 minuta kasnije, posle divne asistencije Kevina-Princa Boatenga. Fenomenalnih 25 minuta zaokružio je Sebastijan Fuks, pošto je njegov centaršut pao na ivicu peterca, prevario sve u kaznenom i završio u mreži.

Ipak, Ivica Olić je u samom finišu prvog poluvremena uspeo da vrati nadu gostima da mogu barem do boda, ali, sve što su uspeli da urade do kraja meča, bio je pogodak 'Lorda' Bentnera u 74. minutu.

U remiju Majnca i Frajburga videli smo duel dvojice srpskih reprezentativaca, Stefan Mitrovićodigrao je ceo meč za goste, dok je Filip Đuričić igrao do 74. minuta za domaće.

Bundesliga, 12. kolo:

subota:

Bajern Minhen – Hofenhajm 4:0 (2:0)

Hanover – Bajer Leverkuzen 1:3 (0:0)

Majnc – Frajburg 2:2 (1:1)

Borusija Mehengladbah – Frankfurt 1:3 (1:0)

Paderborn – Borusija Dortmund 2:2 (0:2)

Šalke – Volfsburg 3:2 (3:1)

18.30 Keln – Herta Berlin

nedelja:

15.30 Hamburg SV – Verder Bremen

17.30 VFB Štutgart – Augzburg

Tabela:

1. Bajern Minhen 30  2. Volfsburg 23  3. Borusija Mehengladbah 20  4. Bajer Leverkuzen 20  5. Hanover 96 19   6. Šalke 04 17   7. Hofenhajm 17   8. Majnc 05 16   9. Paderborn 16   10. Augzburg 15   11. Keln 15 12. Ajntraht Frankfurt 15   13. Frajburg 12   14. Borusija Dortmund 11   15. Herta Berlin 11   16. Verder Bremen 10   17. Hamburger SV 9   18. VfB Štutgart 9

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.