Bajatović: Od prvog janura biću kao Putin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Od prvog janura biću kao Putin

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da je njegova stranka spremna za razgovore o promeni Ustava Srbije, ali da odbija nametnuta rešenja u tom pogledu, navodeći kao primer nedavno usvojenu Deklaraciju koja je usvojena u Skupštini Vojvodine. On je ocenio da je taj dokument "neozbiljan i pravno nedosledan", te optužio vladajuću koaliciju u Pokrajini da time pokušava da izaziva svađe između Beograda i Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Mi prihvatamo da treba da počnemo razgovore o Ustavu, ali to ne zanči da neko treba da nam nameće neki dokument, nego najpre treba da sednemo i razgovaramo o tome", rekao je Bajatović u emisiji "Politbiro" RTV-a.

Dodao je i da su ustavne promene ipak neminovne jer "postoje takvi zahtevi spolja, i jer to zahtevaju i Amerikanci i naš put u Brisel".

Komentarišući mere štednje Vlade Srbije, Bajatović je rekao da nije bila tajna "da će to da boli", te da će smanjenje ionako malih plata značiti da će građanima biti sve skuplje, ali, kako je istakao, ključni problem je što se kod nas više troši nego što se proizvodi.

"Nije nepoznato da sam protivnik onog što zagovara MMF, ali kao državni činovnik podržaću i sprovoditi mere vlade", rekao je Bajatović, koji je i direktor "Srbijagasa".

Prema njegovim rečima, najavljeno smanjenje subvencija Srbijagasu, posledica je toga što je velik broj potrošača gas dobijao, ali ga nije plaćao. Međutim, upozorava da to više neće biti moguće.

"Od prvog januara ja ću da se ponašam kao Putin! Ko ne plaća gas, ja zavrćem ventil", istakao je Bajatović.

On je kazao da su najveći dužnici preduzeća u restrukturiranju, a najmanji stanovništvo.

"Trenutno Petrohemija Srbijagasu duguje 250 miliona evra, a 250 miliona evra NIS-u i skoro 300 miliona državi", naveo je on, dodajući da bi bilo isplativije da se taj novac plasirao u investicije.

On je kazao da je Srbijagasu do sad dozvoljavano zaduživanje, a nije se dozvoljavala realna cena gasa niti njegova naplata po zakonu.

Komentarišući kritike ministarke Zorane Mihajlović, on je kazao da to ne utiče na odnose između SNS i SPS, jer "jer jedna lasta ne čini proleće".

Neću na Paradu, ali neko će morati da šeta

Bajatović je rekao da neće prisustvovati Paradi ponosa, te ocenio da u Srbiji nije zrelo vreme za to.

"Šta ja imam da učestvujem, pa ja nisam pristalica toga, niti je to moje opredeljenje. Ta lažna podrška da biste dobili ocenu Evropske komisje, a ne mislite tako - ne znači ništa. Ali, verovatno će neko morati da šeta od političara, ja sigurno neću", rekao je Bajatović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.