BEAN festival na Čeneju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2016, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEAN festival na Čeneju

Otvaranjem Etno-sokaka i Salašarske pijace u podne na Salašu 137 na Čeneju, nadomak Novog Sada počinje 12. međunarodni BEAN festival - Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja.

Osim Etno-sokaka i Salašarske pijace, prvog dana BEAN festivala, odsnosno "Pasuljijade" na programu je preponsko jahanje u organizaciji Konjičkog kluba "Viking", te revija tamburaških orkestara i BEAN party, odnosno "pasulj žurka" koja počinje u 22 sata, dok je glavni događaj manfestacije - međunarodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << takmičenje u kuvanju pasulja na programu u nedelju i počinje registracijom takmičara u 10 sati.

Kuvanje pasulja u počinje u 11 sati kada se potpaljuju vatre ispod kotlića, sat kasnije kreće kulturno-umetnički program, a u 13 sati kreću sada već prepoznatljive Ravničarske igre sa nizom zanimljivih takmičenja od bacanja metle ili starog bicikla u dalj do trke u vrećama za pasulj.

Predaja uzoraka kuvanog pasulja i početak ocenjivanja kvaliteta skuvanog pasulja zakazano je za 14 sati, proglašenje pobednika i dodela pehara i medalja počinje u 16 sati, a završetak BEAN festivala je planiran za nedelju u 20 sati kada bi trebalo i da se završi koncert Tamburaškog orkestra "Mesečina" koji će spustiti zavesu na ovogodišnju "pasuljijadu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BEAN festival počinje danas na Salašu 137 na Čeneju

Izvor: B92, 10.Sep.2016

Otvaranjem Etno-sokaka i Salašarske pijace danas tačno u podne na Salašu 137 na Čeneju, nadomak Novog Sada počinje 12. međunarodni BEAN festival - Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.