Auto - put Beograd - Sarajevo za bolju budućnost regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2019, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto - put Beograd - Sarajevo za bolju budućnost regiona

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je danas sa Sašom Dalipagićem, zamenikom ministra telekomunikacija i prometa BiH, sporazum između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o saradnji na realizaciji projekta auto-puta Beograd-Sarajevo. Potpisivanju sporazuma prisustvovala je i ambasadorka BiH u Srbiji Aida Smajić.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da će ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporazum doprineti u brzini i efikasnosti izgradnje auto-puta ka BiH i podsetila da je početak radova u oktobru obeležen u prisustvu predsednika Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Tajipa Erdogana, te predstavnika BiH.

"Radovi na deonici Sremska Rača - Kuzmin teku po ugovorenom planu i dinamici. Ovo nije samo auto-put, ovo je put koji povezuje dve države i ljude koji u njima žive, put koji treba da nas vodi u budućnost, a ne u prošlost opterećenu problemima. Ovaj sporazum omogućiće nam da nastavimo radove i izdamo građevinsku dozvolu za izgradnju celog mosta preko Save", izjavila je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da će se na mostu preko Save nalaziti jedan granični prelaz, te da će to omogućiti brži protok ljudi i robe, što je i politika predsednika i Vlade Srbije.

Saša Dalipagić istakao je da se ovaj sporazum odnosi na izgradnju dve deonice auto-puta, jedan je Tuzla-Brčko-Bijeljina-granica sa Srbijom, a druga Sarajevo-Pale-Višegrad-granica sa Srbijom i dalje ka Beogradu.

"Sporazum predviđa i izgradnju mosta preko Save, koji će Srbija graditi, kao i pitanje graničnih prelaza. U roku od mesec dana formiraćemo zajedničko operativno telo zarad efikasnije realizacije projekta", rekao je Dalipagić.

Ambasadorka BiH u Srbiji Aida Smajić izjavila je da veliki infrastrukturni projekti pokazuju jasno opredeljenje dve države na putu ka Evropskoj uniji.

"Ovaj auto-put dodatno će povezati naše dve zemlje i građane. On je i pokazatelj da naši bilateralni odnosi idu uzlaznom putanjom, te da su evropske integracije naš strateški cilj, a da ćemo još boljim povezivanjem regiona biti spremni da postanemo punopravni članovi EU", rekla je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan sporazum o realizaciji autoputa Beograd-Sarajevo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Dec.2019

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, potpisala je sa Sašom Dalipagićem, zamenikom ministra telekomunikacija i prometa Bosne i Hercegovine (BiH), sporazum između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara BiH o saradnji na realizaciji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

O izgradnji brzih pruga sa menadžmentom "Ruskih železnica"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2019

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, sastala se danas sa Sergejom Pavlovim, novim prvim zamenikom generalnog direktora "Ruskih železnica", kao i dvojicom novih rukovodilaca “RŽD internešenel”, Sergejom Stoljarovim, generalnim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.