Amerikanci žele da grade fabriku u Kuli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020, 12:33

Amerikanci žele da grade fabriku u Kuli

Opština Kula potpisala je Memorandum o razumevanju sa kompanijom "Attis Industries" sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama koja je zainteresovana za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u našoj zemlji.

Američka kompanija posluje u tri oblasti, proizvodnji biogoriva, tehnoloških inovacija u tom sektoru, kao i u oblasti zdravstva.

Plan kompanije je da investira između 60 i 80 miliona evra u periodu od 24 meseca od momenta dobijanja svih neophodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dozvola, a prosečna zarada u fabrici, kako se navodi, trebalo bi da iznosi oko 1.500 evra.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je zainteresovanost kompanije, koja je postojala od ranije, ostvarena potpisivanjem Memoranduma.

"U ceo posao je bilo uključeno Ministarstvo poljoprivrede, lokalna samouprava i Razvojna agencija Vojvodine kao partnerska organizacija koje će i ubuduće biti značajna za realizaciju svih investicija", rekao je Miljanić, navodi se na sajtu Opštine.

Kako se navodi, Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis je rekla da su razmatrali nekoliko lokacija u Evropi i našli ekonomski razvijenu zemlju, koja odgovara investiciji koju planiraju da ulože.

Ona je dodala je plan da zaposle oko 160 ljudi koji će biti u samom procesu i koji će sortirati sirov materijal, a da se planovi za početak gradnje mogu očekivati u narednih šest meseci, nakon čega će im trebati 18 meseci da izgrade sve što je potrebno.

Memorandum su juče potpisali Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis.

Potpisivanju su prisustvovali i Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine i Jelenković Željko, predstavnik kompanije Atis.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kula i američki Atis potpisali memorandum: Posao za 160 ljudi, prosečna plata 1.500 evra

Izvor: B92, 18.Jun.2020

Kula -- Opština Kula potpisala je Memorandum o razumevanju sa kompanijom Attis Industries čije je sedište u Sjedinjenim Američkim Državama...Američka kompanija zainteresovana je za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u našoj zemlji...Firma posluje u tri oblasti, proizvodnji biogoriva,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.