Američki ambasador u poseti Ilincima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ambasador u poseti Ilincima

U proteklih 13 godina vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pružila je više od 10 miliona dolara direktne pomoći izbeglim i raseljenim licima, a američki ambasador u Srbiji Kajl Skot će danas, povodom Dana izbeglica, posetiti korisnike Regionalnog stambenog programa u Ilincima u opštini Šid.

Skot će sa komesarom za izbeglice Vladimirom Cucićem i predstavnikom Rimokatoličke službe za pomoć za Evropu Markom D'Silvom razgovarati sa bivšim izbeglicama iz Hrvatske koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trenutno grade trajna stambena rešenja i sami se izdržavaju delom zahvaljujući američkoj podršci.

Na terenu bivše izbeglice, koje su ranije dobili pomoć od SAD, bez naknade pomažu drugima doprinoseći na taj način svojoj zajednici, navodi se u saopštenju.

Rimokatolička služba za pomoć je obezbedila besplatnu pravnu pomoć za oko 30.000 ljudi i donacije za projekte ekonomskog osnaživanja za 1.700 korisnika.

Sjedinjene Države su do sada donirale 20 miliona dolara za rešavanje stambenih problema izbeglih i raseljenih lica sa prostora bivše Jugoslavije u okviru regionalnog stambenog projekta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Cucić i Skot posetili izbegličku porodicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2017

Komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot, povodom Svetskog dana izbeglica, posetili su izbegličku porodicu Mirjane Jovičić u selu Ilinci kod Šida...U Ilincima, selu šidske opštine, izbegličke porodice žive od 90-ih...SAD...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.