Ambasadorka Belgije sa gradonačelnikom Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2023, 17:57

Ambasadorka Belgije sa gradonačelnikom Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je, tokom susreta sa ambasadorkom Kraljevine Belgije Keti Bugenhaut, istakao veliki potencijal Novog Sada kao investicione destinacije i to da je prioritet gradske vlasti ekonomski razvoj i povećanje životnog standarda građana.

Đurić je ambasdorku Bugenhaut primio u kurtoaznu posetu, a sastanku u Gradskoj kući je prisustvovala i Marijana Milošević-Tufegdžić, ekonomski i trgovinski savetnik pri Ambasadi, saopštila je pres služba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradskih vlasti.

To je, kako se navodi, prva zvanična poseta ambasadorke Belgije Novom Sadu, s obzirom na to da je na tu funkciju u Republici Srbiji postavljena u septembru prošle godine.

Gradonačelnik Đurić je istakao da je Novi Sad univerzitetski grad koji broji preko 50.000 studenata, a budući da je Novi Sad prepoznat kao centar informacionih tehnologija čak 17.000 studenata školuje se na Fakultetu tehničkih nauka od kojih će mnogi steći visoko obrazovanje u toj oblasti.

U razgovoru sa delegacijom iz Belgije izražena je obostrana namera da u budućnosti odnosi budu još plodotvorniji u kulturi i privredi kao i na polju obrazovanja kroz saradnju Univerziteta u Novom Sadu i univerziteta u Belgiji, ističe se u saopštenju.

Đurić je, takođe, pozvao belgijske privrednike da uzmu učešće na ovogodišnjem jubilarnom 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se tradicionalno održava u maju, a ove godine Novosadski sajam proslavlja i stogodišnjicu postojanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.