Alibunar: Obnova dve fiskulturne sale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alibunar: Obnova dve fiskulturne sale

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sastao se danas u Alibunaru sa predsednikom Opštine Dušanom Dakićem i načelnicom Južnobanatskog okruga Danijelom Lončar i tom prilikom uručio ugovore o finansiranju investicionog održavanja sale u OŠ "2. oktobar" u Nikolincima i fiskulturne sale u Ilandži koju koriste učenici OŠ "Miloš Crnjanski".

Ovi projekti odobreni su na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za finansiranje projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini. Sekretar Batez je istakao da je ova podrška u skladu sa prioritetima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a to je ulaganje u sportsku infrastrukturu u osnovnim i srednjim školama.

"Za dve fiskulturne sale u opštini Alibunar Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio je 3.859.759,00 dinara. Školske sale i sportski tereni upravo su mesta gde se deca kroz kvalitetnu nastavu fizičkog vaspitanja pravilno razvijaju, druže i počinju aktivno da se bave sportom i zato je revitalizacija školskih sportskih objekata jedan od naših prioriteta", naglasio je Batez.

On je pohvalio rukovodstvo Opštine na kvalitetnoj pripremi projekata i dodao da će Pokrajinski sekretarijat za sport razmotriti i mogućnost finansijske podrške za sanaciju krova i krovne potkonstrukcije na fiskulturnoj sali u školi u Nikolincima uz učešće lokalne samouprave od pedeset posto sredstava. Batez je naveo i to da će resorni sekretarijat i dalje biti na raspolaganju za podršku u realizaciji sportskih projekata kako u ovoj, tako i u ostalim opštinama u Vojvodini.

"Osnov za razvoj vrhunskog sporta je školski sport, i zato ovakve projekte treba podržavati sa svih nivoa vlasti. Za više od tri godine u kontinuitetu, preko konkursa za sanaciju, opremanje, izgradnju i adaptaciju sportske školske infrastrukture i javne infrastrukture, širom Vojvodine realizovano je preko 200 projekata, vrednih više od 300 miliona dinara", naglasio je sekretar.

Batez je, nakon sastanka, zajedno sa načelnicom Južnobanatskog okruga Danijelom Lončar i predsednikom Opštine Dušanom Dakićem, obišao OŠ "2. oktobar" u Nikolincima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.