Ali Karter osvojio turnir u Hong Kongu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ali Karter osvojio turnir u Hong Kongu

Engleski igrač snukera Ali Karter osvojio je danas turnir u Hong Kongu pošto je u finalu pobedio sunarodnika Šona Marfija sa 7:6.

Karteru je u maju dijagnostikovan rak pluća, a turnir u Hong Kongu je njegovo prvo takmičenje prvi otkako je završio sa hemoterapijama.

Turnir u Hong Kongu nije rangirajući, odnosno ne boduje se za svetsku rang listu, a igrači su bili podeljeni u dve grupe. Karter je na turniru, u grupnoj fazi, pobedio Marka Fua sa 4:1 i Lijanga Venboa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a izgubio od Marfija sa 1:4.

Karter, čiji je nadimak "Kapetan", rekao je da je srećan zbog osvajanja turnira.

"Danas je kapetan postao general. Ne mogu da verujem da sam osvojio turnir u Hong Kongu pobedivši sjajnog igrača kakav je Šon Marfi", napisao je Karter na svom Tviter profilu.

Pre raka pluća, Karter se prošlog leta oporavio od raka testisa, a boluje od Kronove bolesti. On je takmičenjima trebalo da se vrati prošlog meseca na turniru u Sofiji, ali je morao da odustane zbog bolova u levoj ruci.

"Počastovan sam što sam bio svedok Karterovog povratka snukeru. Čestitam mu na sjajnoj nedelji i želim mu mnogo takvih", rekao je Marfi.

Tokom karijere osvojio je tri turnira koja se boduju za svetsku rang listu, Otvoreno prvenstvo Velsa 2009. godine, Masters u Šangaju 2010.

i Masters u Nemačkoj početkom 2013. godine.

U finalu Svetskog prvenstva igrao je 2008. i 2012. godine i oba puta izgubio je od Ronija O'Salivena.

Profesionalac je od 1996. godine, a najbolji plasman na svetskoj rang listi mu je drugo mesto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sjajni povratak 'Kapetana' Kartera

Izvor: B92, 18.Okt.2014

Engleski igrač snukera Ali Karter osvojio je u subotu turnir u Hong Kongu pošto je u finalu pobedio sunarodnika Šona Marfija sa 7:6...Karteru je u maju dijagnostikovan rak pluća, a turnir u Hong Kongu je njegovo prvo takmičenje prvi otkako je završio sa hemoterapijama...Turnir u Hong Kongu nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.