Akcija učenika OŠ Nikola Vukićević - Ostani kod kuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2020, 20:42

Akcija učenika OŠ "Nikola Vukićević" - Ostani kod kuće

Vanredno stanje i dalje traje, a preporuka svima je da izbegavaju kontakte i ostanu kod kuće. U kampanju Ostani kod kuće uključili su se učenici Osnovne škole "Nikola Vukićević" u Somboru i njihova nastavnica likovnog Renata Cvetkov.

"Učenici su dobili zadatak da urade plakat koji će biti upozorenje za sve građane da, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, ostanu kod kuće.Urađene plakate su zatim zalepili na prozore svojih kuća ,tako da svako ko se nađe na ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moze da ih vidi. Akciju sam pokrenula sa 16 odeljenja učenika od 5.do 8.razreda, a vrlo brzo priključili su se i učitelji naše škole, tako da je ukupan broj dece koja su uključila oko 800", kaže za RTV Renata Cvetkov.

Prema njenim rečima deca su na vrlo kreativan način slikom i tekstom izradila zanimljive plakate.Na plakatima su se našle kućice sa maskama, njihove porodice unutar kuća zaštićene od virusa, planeta u borbi protiv pandemije,ali i oni sami kako poštuju mere bezbednosti. Vrlo brzo, plakati su osvanuli na prozorima mnogih kuća i stanova u Somboru.

Zanimljiva akcija je nastavljena i nakon crteža deca su dobila novi zadatak.

"Svako jutro crtaju virus na svojoj ruci i ako taj dan budu prali ruke više puta i dovoljno dugo, crtež virusa će do uveče nestati. Crtež na ruci ih podseća na ovaj način zaštite", kaže nastavnica Cvetkov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.