Akademija mladih romskih lidera protiv govora mržnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akademija mladih romskih lidera protiv govora mržnje

Romsko omladinsko udruženje građana „Glas manjine“ iz Beograda uputilo je poziv za mlade Rome i Romkinje uzrasta od 18 do 30 godina - aktiviste omladinskih udruženja i lokalnih kancelarija za mlade, predstavnike podmladaka političkih partija i zainteresovane pojedince, da konkurišu za učešće u projektu "Akademija mladih romskih lidera protiv govora mržnje".

Projekat se ralizuje u saradnji sa Nacionalnim komitetom za borbu protiv govora mržnje Republike Srbije u periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 1. januara do 31. juna, navodi se u najavi.

Cilj projekta je da inicira dugoročan i sistematičan proces osnaživanja mladih Roma zarad njihovog daljeg umrežavanja i osposobljavanja da postanu mladi lideri koji će uticati na pozitivne promene u svojim lokalnim zajednicama, na taj način doprinoseći i opštem procesu integracije i poboljšanja položaja romske zajednice u Srbiji.

Odabrani polaznici biće u obavezi da aktivno učestvuju na tri edukativna seminara (seminar o romskoj kulturi, običajima i tradiciji; trening za trenere/sedmodnevna škola liderstva i komunikacije; trening o uspostavljanju, funkcionisanju i održivosti omladinskih organizacija, saveza i mreža), kao i u različitim aktivnostima na interaktivnoj online platformi za učenje.

Za odabrane učesnike pokriveni su svi troškovi učešća na projektu, uključujući prevoz, smeštaj i ishranu, kao i neophodne radne materijale, poručili su organizatori.

Rok za podnošenje prijava je 22. januar 2015. godine, a za sva pitanja i dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirati koordinatora projekta Dragana Radosavljevića putem mejla glasmanjine@hotmail.com.

Online formula za prijavu dostupan je ovde.

Više o programu može se pročitati na sajtu www.romanohateaction.rs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.