Akademac: Za mene je feminizam...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2020, 05:46

Akademac: Za mene je feminizam...

Puno stereotipa i predrasuda je izgovoreno kako bi se iz neznanja obesmislio feminizam. U debatnoj emisiji, studenti UNS i profesorka Filozofskog fakulteta, Smilja Milinkov, u atmosferi argumenata, dolaze do zaključaka koliko je važno živeti u ugodnom društvu.

U društvu muškaraca koji su svesni da feminizam nije ekskluzivan pokret koji je zatvoren za sve drugomisleće.

Rušenjem dosta rigidnih rodnih uloga, propisa šta muškarci i žene smeju, a šta ne smeju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rade, sam feminizam se bori i za muška prava – prava muškaraca da pokazuju svoje emocije a ne da budu nazivani slabićima, da izaberu da ostanu kući i učestvuju podjednako u porodičnom životu a da ne budu nazivani papučarima, da se njihova vrednost ne meri brojem seksualnih partnerki...

Dotičući praktično sve sfere jednog društva, studenti su pokazali kako se debatuje i uvažava drugačiji stav.

Emisiju možete pogledati danas, 6. decembra na RTV1 u 11,30 časova

Urednica i autorka serijala: Tamara Burević

Režija: Nedeljko Budak

Voditelji i novinari: Milijana Mićunović i Ognjen Medić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.