Akademac: 60 godina medicine na UNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2020, 06:13

Akademac: 60 godina medicine na UNS

Više od 8.000 lekara ili doktora medicine, Medicinski fakultet je iškolovao za 60 godina. Preko 1600 doktora stomatologije, preko 1000 magistara farmacije i sigurno više od 1000 zdravstvenih saradnika, studenata zdravstvene nege , radiološke tehnologije, medicinske rehabilitacije i specijalne edukacije i rehabilitacije odnosno defektologije.

Ono što ovaj fakultet izdvaja a videće sa na prvi pogled u emisiji, jeste jedna kontinuirana posvećenost studentima. Zašto studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Medicinski fakultet vide kao svoju drugu kuću? Kako su, za vreme pandemije, studenti Medicinskog fakulteta radili volonterski u Sos kol centru danonoćno? Zašto im je pojam volontiranje usađen i blizak? Koje karakterne osobine su poželjne kod studenata medicine? Zašto se kaže da medicinska profesija bira studente a ne studenti profesiju? Kako će se odvijati on line nastava na fakultetu koji podrazumeva praksu sa pacijentima u bolnicama? Šta je simulacioni centar a šta softver sa virtuelnim pacijentima? Zašto je poskupela školarina? Šta im smeta a šta nedostaje u on line nastavi?

Na ova i mnoga druga pitanja studenta i voditelja , odgovara prodekan za nastavu prof. dr Zoran Komazec.

U segmentu emisije rezervisanom za rubriku, govori se o veštačkoj inteligenciji, razvoju softvera za potrebe PMF-ali i celog kampusa.

Emisija se emituje 18.10.2020. RTV 1 11,30 h

Urednica i autorka serijala: Tamara Burević

Režija: Nedeljko Budak

Voditelji i saradnici: Milijana Mićunović i Ognjen Medić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.