Advokati protestuju ispred suda u Novom Sadu zbog hapšenja kolege

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2023, 00:37

Advokati protestuju ispred suda u Novom Sadu zbog hapšenja kolege

Ispred Osnovnog suda u Novom Sadu grupa advokata iz Advokatske komore Beograda pridružila se večeras kolegama iz Advokatske komore Vojvodine koji protestuju zbog pritvaranja beogradskog advokata Čedomira Kokanovića.

Kokanović je jutros lišen slobode u Novom Sadu pošto mu je novosadski sud odredio pritvor u decembru prošle godine jer se nije odazivao pozivima za suđenje po privatnoj tužbi za krivično delo uvreda, a koju je protiv njega podneo predsednik AKV Vladimir Beljanski.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema rečima advokata koji protestuju, reč je o kršenju niza zakonskih procedura, a posebno napominju da se nikad nije dogodilo da sud odredi pritvor u predmetu po privatnoj krivičnoj tužbi.

Advokat Aleksandar Petrović je za Tanjug rekao da se dvadesetak advokata nalazi ispred suda i da traže sastanak sa dežurnim sudijom, koji prema rečima stražara nije u sudu.

Od dežurnog sudije traže da hitno odluči o pritvoru, jer je, kako tvrdi Petrović, prilikom hapšenja došlo do kršenja procedura.

Nisu smeli da pritvore advokata, a da o tome ne obaveste Advokatsku komoru Beograda čiji je Kokanović član", rekao je Petrović i dodao da je reč o lišavanju slobode mimo zakona.

Takođe je najavio da će predstavnici AKB sutra doći na protest nakon hitnog sastanaka koji je zakazan povodom ovog hapšenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.