APV: Za kapitalne projekte 1,4 milijardi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APV: Za kapitalne projekte 1,4 milijardi

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas sedam javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji pokrajine za koje je obezbeđeno ukupno 1,42 milijarde dinara.

Novac je namenjen za projekte iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog i osnovnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, sporta i kulture, saopštila je Uprava.

Za realizaciju projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u oblasti saobraćajne infrastrukture obezbeđeno je 350 miliona dinara i to za izgradnju novih saobraćajnica, rekonstrukciju, sanaciju ili ojačanje postojećih, kao i za poboljšanje lokalne i regionalne povezanosti.

U oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda, sredstva su obezbeđena za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda, u iznosu od 350 miliona dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja opredelila je 300 miliona za oblast zdravstvene zaštite, 50 miliona za unapređenje predškolskog i osnovnog obrazovanja, kao i 70 miliona za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje i rekonstrukcije sportskih objekata u javnoj svojini.

Osim toga 250 miliona namenjeno je za projekte u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a 50 miliona za oblast kulture.

Svi javni konkursi trajaće do 3. februara 2017. godine u 16 časova, a detaljne informacije mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (www.vojvodina.gov.rs).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.