AKTUELNO: Zaražene još 2.282 osobe, preminulo deset

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2020, 07:40

AKTUELNO: Zaražene još 2.282 osobe, preminulo deset

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 2.282 novozaraženih virusom korona, dok je umrlo deset pacijenata, kaže epidemiolog i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Testirano je 12.947 građana, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 74 pacijenta.

U poslednja 24 sata na bolničko lečenje upućeno je 317 pacijenata sa srednje teškim i teškim upalama pluća, a otpušteno je 147. Trenutno je na bolničkom lečenju 2.307 pacijenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Svakim danom sve više pacijenata koji zahtevaju bolničko lečenje, tako da svakim danom popunjavamo kapacitete. Raste popunjenost između 150 i 200 kreveta dnevno", rekla je Kisić Tepavčević na konferenciji za medije.

Najveći broj zaraženih je u Beogradu - 1.144, Novom Sadu - 219, Kraljevu - 60, Nišu - 50, Vranju - 32, Zrenjaninu - 29, Pančevu - 25, Sremskoj Mitrovici - 22, Ljubovija - 20. Ostali manje od 20.

Od početka epidemije umrlo je 871 osoba.

16.09 - Beograd obara rekorde, u kovid bolnicama sve više pacijenata

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 12.947 građana, od kojih je pozitivno 2.282 osoba, a polovina je zabeležena u Beogradu - 1.144.

To je najveći broj u glavnom gradu do sada.

15.52 - Krizni štab: Okupljanja do pet osoba, i srednjoškolci na "mini raspustu"

Kisić Tepavčević je potvrdila da je danas na sednici tog tela odlučeno da se broj osoba koje mogu da se okupljaju u otvorenom i zatvorenom prostoru smanji sa 30 na pet.

Takođe, i srednjoškolci će imati "mini raspust" - 11, 12. i 13. novembra, što je bilo predviđeno samo za učenike osnovnih škola.

15.07 - U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 198 korisnika i 119 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 198 korisnika, kao i 119 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.099, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 445.

15.06 - Vanredno u Kladovu: Zaraženo 57 ljudi u staračkom domu

U opštini Kladovo je zbog povećanja broja zaraženih virusom korona uvedena vanredna situacija, a kovid-19 je "buknuo" u staračkom domu "Topalović" u kome je obolelo 48 korisnika i devetoro zaposlenih.

13.42 - U Zaječaru osmoro novozaraženih

U Zaječaru je u poslednja 24 časa obrađeno 34 uzoraka testiranih građana, od čega je osam osoba pozitivno na koronavirus, objavljeno je na sajtu grada.

13.01 - Raste broj pregleda u kovid ambulantama u Beogradu

U kovid ambulantama u Beogradu juče je bilo 3.558 pregleda, od toga 2.563 prva pregleda, rečeno je za Tanjug u Ministarstvu zdravlja.

11.40 - Prokupačka bolnica: U poslednja 24 sata otpušteno sedam pacijenata

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 19 pacijenata, od kojih je 12 pozitivno na kovid-19 i ima srednje tešku kliničku sliku, rekao je za Tanjug načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković.

10.34 - U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 19 kovid pacijenata

Vojna bolnica u Petrovaradinu tokom noći primila je još 11 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom pa je ukupan broj kovid pacijenata 19, saznaje RTV.

10.25 - Povećan broj obolelih u Sremu

Na današnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije Sremska Mitrovica prema poslednjem izveštaju raste broj obolelih na virus kovid 19 u Sremskom okrugu. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Sremu je 203, što je za oko 100 lice više nego pre 5 dana.

10.08 - U Nišu 112 pacijenata, šestoro na respiratorima

U Kliničkom centru Niš leči se 112 kovid pacijenata, od toga je šestoro na respiratorima sa ozbiljnim simptomima i u teškom stanju.

Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan kaže za RTS da je taj grad ušao u nestabilan period.

10.05 - Đerlek: U Novom Pazaru može se ponoviti situacija iz juna i jula

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas za TV Pink da je u protekla 24 sata bilo dosta prijema u beogradske bolnice, 22 pacijenta u KBC Bežanijska Kosa i 78 na Zvezdari.

Infektivna klinika skoro da više nema mesta, KBC Dragiša Mišović i KBC Zemun se kompletno vraćaju u kovid sistem jer su kapaciteti skoro popunjeni, rekao je Đerlek.

09.56 - Arena se ubrzano puni; Pacijenti: Previše smo se opustili

Opustili smo se previše, zanemarili maske i distancu, kažu za Tanjug zabrinuti pacijenti privremene covid bolnice u Beogradskoj areni, kojih je trenutno oko 330, ali se taj broj, zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije, povećava iz sata u sat.

Samo u protekla tri dana u Arenu je primljeno više od 120 covid pacijenata, koji su uglavnom sa srednje teškom kliničkom slikom, a za oko 80 odsto obolelih potrebna je kiseonička terapija.

Većina pacijenata je iz Beograda, trenutno najvećeg žarišta korona virusa u našoj zemlji, a oni, sa kojima je u "crvenoj zoni" te bolnice razgovarala ekipa Tanjuga, kažu da se skoro dve nedelje bore sa virusom, ali da se polako oporavljaju i da se osećaju mnogo bolje nego kada su primljeni.

09.50 - Užička bolnica: Raste broj pacijenata, sedmoro na respiratoru

U užičkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 13 pacijenata pozitivnih i sumnjivih na kovid-19, 12 je na intenzivnoj nezi, od kojih je sedmoro pacijenata na respiratoru, saopštila je PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

08:20 - U VMC "Karaburma" hospitalizovano 99 pacijenata

Uglješa Jovičić, načelnik uprave za vojno zdravstvo kaže za RTS da se u VMC "Karaburma" trenutno leči 99 pacijenata."To su srednje teški i teški pacijenti, imamo pet pacijenata na respiratoru. Trenutno imamo pacijente od 21 do 91 godine. Starijih preko 65 godina je polovina pacijenata. Zahtevna je medicinska podrška, ali mislim da se dobro sa tim borimo", rekao je Jovičić.

07:50 - U kovid bolnicama u Vranju 62 pacijenta

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 62 pacijenta, od kojih su 52 pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 58 pacijenata, a na kiseoniku 25. Primljena su četiri pacijenta, a otpuštena tri, od kojih je jedan transportovan za Niš.

06:56 - U kovid odeljenju bolnice u Somboru hospitalizovano 12 pacijenata

Epidemiološka slika u Somboru se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja. Direktor opšte bolnice u tom gradu dr Dragan Rastović kaže za RTS da je u poslednjih nekoliko dana osetno pogoršanje situacije.

"Za razliku od pre par dana kada je bilo nekoliko pacijenata, sada se javljaju desetine u respiratornu ambulantu. Juče smo imali preko 35 pacijenata koji su se javili sa respiratornim tegobama. Uglavnom se radi o lakšim kliničkim slikama, i pacijenti su vraćeni u kućnu samoizolaciju", naveo je Rastović.

06:25 - Udvostručen broj pregleda u Kruševcu

Od 1. do 5. novembra evidentirana su 144 nova slučaja na području Rasinskog okruga. Samo tokom jučerašnjeg dana prema rezultatima Zavoda za javno zdravlje zabeleženo je 56 pozitivnih na koronavirus u Rasinskom okrugu.

Najviše u Kruševcu - 23, u Aleksandrovcu 14, Trsteniku 11, Varvarinu četiri i Ćićevcu troje novoobolelih. Na Infektivnom odeljenju Kruševačke bolnice je 59 pacijenata. Tokom ove nedelje broj pregleda i novoobolelih je udvostručen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.