29. novembar: I treći tender poništen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"29. novembar": I treći tender poništen

SUBOTICA - Agencija za privatizaciju objavila je juče da je poništila privatizaciju Industrije mesa i konzervi „29. novembar" u restrukturiranju zato što kupac na trećem tenderu nije poštovao ugovorne obaveze.

Konzorcijum kompanija „TPU kompani", „Agrijakop" iz Bačke Topole i „Gumel" iz Hajdukova kupio je subotički IMK „29. novembar" 4. aprila 2008. godine za 100.281 evro, uz obavezu investiranja 10 miliona evra.

Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Agencije za privatizaciju, rok za ispunjenje ugovornih obaveza produžavan je tri puta. To je bio treći tender za prodaju subotičke mesne industrije.

Kako saznaje "Glas javnosti", na prvom tenderu za „29. novembar", koji je raspisan u maju 2005. godine, nije bilo zainteresovanih kupaca, a drugi tender, raspisan u aprilu 2006. godine, proglašen je neuspelim jer je ponuđena cena bila isuviše niska.

Društveni kapital čini 93,9 odsto imovine tog preduzeća, koje je prošlu godinu završilo sa gubitkom od 143,7 miliona dinara, a prihodi su iznosili 257,1 milion dinara. U vlasništvu „29. novembra" su silosi, proizvodni pogoni, prodavnice i skladišni prostor, a firma zapošljava 266 radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.