Žrtvovali se da ne poginu građani

Izvor: Danas, 26.Sep.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrtvovali se da ne poginu građani

Školski avion Vojske Srbije tipa „V-54 lasta“ srušio se juče nešto posle 10 časova, u naseljeni deo Nove Pazove, u baštu u Ulici kralja Petra, a u padu je poginuo pilot Tehničkog opitnog centra major Goran Savić (39). Drugi pilot, potpukovnik Tomislav Bećagović iz istog centra, lakše je povređen i zbrinut na VMA. Piloti su bili na redovnom zadatku tehničke probe, i obojica su se katapultirala, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. Očevici su naveli da je major Savić ostao do poslednjeg trenutka u avionu, kako bi izbegao da letilica udari u stambenu zgradu.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Poginuo pilot, da spase nedužne

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2012

PILOT Vojske Srbije major Goran Savić (39) stradao je u sredu ujutru u 10.15 kada se školski avion „lasta“ srušio u naseljenom delu Nove Pazove, u Ulici kralja Petra 91. Kopilot, potpukovnik Tomislav Bećagović, uspeo je da iskoči iz letelice nekoliko minuta pre udara. On je zadobio teže telesne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.