Završena rasprava, sutra o multinacionalnim operacijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rasprava, sutra o multinacionalnim operacijama

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o Predlogu zakona o odbrani od grada, a sednicu će nastaviti sutra razmatranjem Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama UN i EU u 2015. godini.

U današnjoj raspravi o Predlogu zakona o odbrani od grada, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će prenošenjem poslova protivgradne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaštite u nadležnost Republičkog hidrometeorološkog zavoda biti uspostavljeni preduslovi za neuporedivo efikasniji sistem protivgradne zaštite, posle 20 godina pravne praznine.

Stefanović je naveo da su ove godine obezbeđena sredstva za oko 14.500 protivgradnih raketa, za razliku od prethodnih godina kada je bilo najviše oko 11.000 raketa godišnje.

Ministar je najavio da će biti prihvaćeni svi amandmani koji mogu da pomognu da Srbija ima efikasan sistem u oblasti zašite od grada.

Tokom rasprave, poslanici vladajuće koalicije najavili su podršku tom zakonu navodeći da će omogućiti uspostavljanje dobrog sistema zaštite, dok opozicja ima zamerke na koncept predloženih rešenja i kritikuje to što je lokalna samouprava izuzeta iz obaveze izdvajanja sredstava za protivgradnu zaštitu.

Poslanici su danas razmotrili i Predlog zakona o zapaljivim i gorivim tečnostima i o izmenama Zakona o ministarstvima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Učešće vojske Srbije u misijama UN i EU na dnevnom redu Skupštine

Izvor: Blic, 17.Jun.2015, 07:37

Skupština Srbije počela je danas razmatranje dva vojna sporazuma i dve odluke o multiunacionalnim operacijama u 2015. godini...Poslanici će razmotriti i Odluku o usvajanju godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2015. godini i  Odluku o učešću...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.