Vulin: VMC Karaburma spreman da primi pacijente

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2020, 11:30

Vulin: VMC Karaburma spreman da primi pacijente

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Vojnomedicinski centar Karaburma danas od 7.30 u potpunosti spreman da primi prve pacijente koji su srednje ili teško oboleli od koronavirusa.

Vulin, koji je jutros obišao vojnu bolnicu, rekao je da je u toj ustanovi raspoređeno 15 respiratora, od kojih je 10 iz Vojnomedicinske akademiije, a pet je obezbedio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Vojska Srbije je dala sve od sebe i sve svoje kapacitete stavila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u službu borbe protiv koronavirusa i svi naši građani mogu da znaju da imaju na koga da se oslone", rekao je Vulin.

Komandant vojne bolnice Karaburma anesteziolog potpukovnik Ivo Udovičić rekao je da je bolnica "posle napornih radova na njenom opremanju i uređenju u potpunosti spremna za prijem prvih pacijenata", prenelo je ministarstvo odbrane.

"Predviđeno je da se ovde leče najteži pacijenti. Kapacitet je 100 ležajeva, svaki je obezbeđen kiseonikom i imamo 15 respiratora. Prvi tim je aktiviran i biće dežuran narednih 12 sati", rekao je Udovičić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.