Vulin: Svako ulaganje u vojsku se isplati

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Svako ulaganje u vojsku se isplati

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je vojska mehanizam u koji se mora kontinuirano ulagati, "bez obzira da li imate neposrednu opasnost ili ne".

"Vojska se ne stvara preko noći, vojska je institucija u koju mora da se ulaže i u koju se ulaže decenijama da bi odgovorila na zahteve i na sve izazove koji pred nju mogu da se postave", rekao je Vulin tokom obilaska pripadnika 63. Padobranskog bataljona Specijalne brigade Kopnene vojske, koji izvode obuku u letnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uslovima u Deliblatskoj peščari.

Navodeći da se svako ulaganje u vojsku isplati, ministar je najavio da će plate pripadnika VS biti povećane, da će moći da kupe stanove po veoma povoljnim uslovima, kao i da će biti nabavljena nova oprema za potrebe Vojske Srbije.

"Snažna vojska je garant naše nezavisnosti, garant da možemo da budemo vojno neutralni i da možemo sami da odlučujemo o sebi. Bez snažne, obučene, opremljene i zadovoljne vojske nema slobodne i suverene zemlje i nema onoga ko bi mogao da sam odlučuje da nema takvu vojsku", kazao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Načelnik štaba Specijalne brigade pukovnik Siniša Stašević rekao je da je deo pripadnika padobranskog bataljona prethodnih dana u širem rejonu Deliblatske peščare izvodio obuku u samostalnoj ishrani u prirodi i obuku u savlađivanju vodenih prepreka formacijskim i vanformacijskim sredstvima.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.