Vučević u Kopnenoj zoni bezbednosti

Izvor: Blic, 30.Dec.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević u Kopnenoj zoni bezbednosti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Prve brigade Vojske Srbije koji se nalaze na zadatku u Kopnenoj zoni bezbednosti na lokalitetu Gornji Vrtogoš i pripadnike novosadskog odreda žandarmerije koji su na zadatku u Preševu.

Vučević je na lokalitetu Gornji Vrtogoš rekao da je ponosan na činjenicu što je u mogućnosti da uz odobrenje ministra odbrane i načelnika generalštaba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poseti pripadnike Prve brigade i prenese im pozdrave iz Novog Sada.

“Pripadnici Prve brigade Vojske Srbije nalaze se na najodgovornijem zadatku u našoj otadžbini, a kako se radi o našim komšijama iz Novog Sada, najmanje što smo mogli da uradimo je da tokom ovih dana, kada su uglavnom sve porodice na okupu, dođemo i pružimo im podršku”, rekao je Vučević.

On je pojasnio da se još od 9. novembra sa komandantom Prve brigade Vojske Srbije, brigadnim generalom Željkom Petrovićem, dogovorio da obiđe pripadnike Vojske koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Vučević se upoznao sa borbenom gotovošću jedinice a oficiri, podoficiri i vojnici te jedinice izveli su i pokaznu vežbu reagovanja u slučaju neprijateljskog napada.

“Sada sam tek stekao pravu sliku o značaju onoga što rade pripadnici Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti jer je jedno gledati vesti na televiziji, a sasvim drugo biti na licu mesta”, rekao je Vučević.

Brigadni general Željko Petrović kazao da je poseta gradonačelnika Novog Sada lepa prilika da se i građanima Novog Sada i cele Srbije pošalje poruka da pripadnici VS profesionalno i odgovorno obavljaju zadatke i da građani Srbije ne treba da brinu za bezbednost.

Nakon obilaska pripadnika Prve brigade Vučević je sa saradnicima obišao i sedište novosadske jedinice žanadarmerije u Preševu gde su ga starešine upoznale sa aktivnostima koje žandarmerija sprovodi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KOPNENA ZONA BEZBEDNOSTI: Vučević obišao novosadske žandarme na zadatku u Preševu

Izvor: Kurir, 30.Dec.2015

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Prve brigade Vojske Srbije koji se nalaze na zadatku u Kopnenoj zoni bezbednosti na lokalitetu Gornji Vrtogoš i pripadnike novosadskog odreda žandarmerije koji su na zadatku u Preševu...Vučević je na lokalitetu Gornji Vrtogoš...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.