Vojska uređuje odvodne kanale u Opštini Žitorađa

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2023, 18:39

Vojska uređuje odvodne kanale u Opštini Žitorađa

Pripadnici inžinjerijskih jedinica Kopnene vojske Srbije u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem "Žitorađe", angažovani su na raščićavanju odvodnih kanala u Opštini Žitorađa, u selu Badnjevac u dužini od 2.370 metara.

Aktivnost se realizuje kroz izvođenje inžinjerijske obuke pripadnika Vojske Srbije, a u okviru projekta civilno-vojne saradnje, sa ciljem preventivnog delovanja na propusnu moć odvodnih kanala, kako bi se predupredile posledice od velikih atmosferskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << padavina.Osim što pomažu lokalnom stanovnišvu, inženjerci se i obučavaju za različite zadatke; Foto: Vojska Srbije

Ovim načinom saradnje sa civilnim strukturama, Vojska Srbije pored toga što pomaže lokalnom stanovništu u poboljšanju standarda života, vrši i obučavanje profesionalnih pripadnika za upotrebu savremenih inžinjerijskih mašina, koje se angažuju i na ovim zadacima - kažu u Vojsci Srbije.

Savremena mehanizacija koja se koristi za realizaciju ovog zadatka, uvedena je u operativnu upotrebu u Vojsci Srbije u toku prethodnih godina, a ovo nije prvi projekat ovog tipa na kome su angažovane inženjerijske jedinice.Radovi se obavljaju u saradnji sa JKP Žitorađe; Foto: Vojska Srbije

U toku prethodnog perioda realizovano je više projekata ovog tipa na teritoriji čitavog Topličkog okruga, od čišćenja korita reke Toplice u Kuršumliji, rasčićavanja korita Jošaničke reke kod Blaca, saniranje atarskih puteva do postavljanja privremenog mosta dužine 20 metara i nosivosti do 40 tona preko arheoloških iskopina na brdu Hisar u Prokuplju.

U Vojsci Srbije naglašavaju da se i u buduće planira realizacija sličnih projekata, kako bi se stvorili bolji uslovi života i jačalo međusobno poverenje sa lokalnim stanovništvom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.