Vojska sanira posledice poplava širom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 17:28

Vojska sanira posledice poplava širom Srbije

Nakon vremenskih nepogoda, koje su zadesile gotovo čitavu Srbiju, pripadnici Vojske Srbije pružaju pomoć ugroženom stanovništvu.

U opštini Arilje, vojska pomaže u čišćenju poplavljenih domaćinstava, dok se u Ivanjici ubrzano radi na sanaciji putne infrastrukture i osposobljavanju vodozahvata, kako bi meštani konačno dobili vodu.

Pripadnici Vojske Srbije nastavljaju radove na obnovi oštećenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << puteva u selu Vučak u opštini Ivanjica i u više sela u opštini Prokuplje, dok u Arilju pomažu u raščišćavanju nanosa u poplavljenim domaćinstvima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Inžinjerijske jedinice Vojske Srbije počele su radove na vodozahvatu Rzinje u opštini Ivanjica, neophodne za uspostavljanje normalnog vodosnabdevanja stanovništva.

Rade i na sanaciji bedema u vodozahvatu podno Jastrepca odakle se vodom za piće snabdeva Prokuplje.

Do normalizovanja snabdevanja vodom, auto-cisterne Vojske Srbije sa pijaćom vodom biće raspoređene u Blacu, Ivanjici i selima u okolini Kruševca.

Ovih dana pripadnici Vojske Srbije bili su angažovani na ojačanju nasipa uz obalu Ibra, postavljanju teškog mehanizovanog mosta u opštini Mali Zvornik, vodosnabdevanju građana Gornjeg Milanovca, te dezinfekciji javnih površina i ispumpavanju vode iz poplavljenih proizvodnih objekata u Trsteniku.

Kako je saopšteno, Vojska Srbije je i ovog puta među prvima pritekla u pomoć građanima pogođenim prošlonedeljnim poplavama i ostaje spremna da do normalizacije stanja u najugroženijim opštinama angažuje ljudstvo i mehanizaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.