U Republiku Donjeck došlo 14 dobrovoljaca iz Srbije

Izvor: BKTV News, 19.Avg.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Republiku Donjeck došlo 14 dobrovoljaca iz Srbije

Premijer samoproglašene Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko izjavio je na konferenciji za novinare u Donjecku da je 14 srpskih dobrovoljaca pojačalo redove proruskih snaga koje se bore protiv ukrajinske vojske.

Snage koje smo dobili, sve su to dobrovoljci. Evo, naprimer danas nam je stiglo 14 srpskih dobrovoljaca”, rekao je Zaharčenko koji je govorio o poreklu naoružanja, vojne opreme i ljudstva u redovima proruskih snaga, prenela je u ponedeljak ruska televizija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << NTV.
On je naveo da su proruske snage došle do naoružanja tako što su ga zaplenili od ukrajinskih vojnika, rekavši da su to “trofeji”.
Zaharčenko je optužio ukrajinske snage da su koristile hemijsko oružje u selu Dmitrijevka nadomak Donjecka za koji je rekao da veruje da će biti odbranjen.
Takodje, on je negirao navode Kijeva da je mesto Gorlovka opkoljeno i blokirano.
Operaciju opsade Gorlovke ukrajinske snage pokrenule su krajem jula kada je grad granatiran.
Izvor: tanjug.rs
The post U Republiku Donjeck došlo 14 dobrovoljaca iz Srbije appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.